Ga naar de inhoud

Oploop van boze kunstenaars tegen Bruin-1

In korte tijd georganiseerd door studenten van het Haags Conservatorium, trok een eerste protestbijeenkomst tegen de bezuinigingsplannen van de komende regering onverwacht veel mensen op vrijdag 8 oktober in Den Haag. Zo’n 3000 mensen kwamen op het Malieveld bijeen en luisterden naar toespraken. Een deel trok vervolgens naar het Binnenhof om ze op de bekende wijze een lesje te geven in democratie (bek houen!).

1 min leestijd
Placeholder image

Stukje en foto’s van Den Haag Fm

Op het Malieveld was er onder meer een opgewekte toespraak van (cabaretier in opleiding) Johan Fretz. Deze begint weinig veelbelovend met de gebruikelijke onnozele schop  jegens vorige generaties die ‘alleen maar stoned geprotesteerd zouden hebben’ terwijl zijn generatie ‘liever oplossingen bedenkt’. Vervolgens gaat hij ook nog volgens de beste poldervoorschriften zeggen dat het probleem niet is dat er bezuinigd wordt, maar dat er teveel bezuinigd wordt. Daarna komt de toespraak gelukkig toch nog op stoom en worden er enkele geweldige noten gekraakt waar het publiek enthousiast op reageert.

{youtube}qEQEfq1sI6s{/youtube}

De tekst van de speech is onder meer te vinden op joop.nl

Opmerkelijk trouwens dat demonstranten uit de kunst/cultuursector niet in staat bleken meer dan een half flets spandoekje te maken, maar misschien moet dat ook nog komen (eens vragen aan de eerdere generatie hoe ze dat deden?)

Filmpje politie/paarden op Binnenhof.
Een persoon schijnt gearresteerd te zijn.