Ga naar de inhoud

Op naar Appelscha!

De traditionele bijeenkomst van anarchisten en activisten zal ook deze pinksterdagen weer in Appelscha plaatsvinden.

2 min leestijd
Placeholder image

Al sinds 1934 bestaat er een kleine camping die in handen is van anarchisten. Deze ligt vlak buiten Appelscha, bij Assen in de buurt.

Elk pinksterweekeinde voltrekken zich daar de Pinksterlanddagen. Enkele honderden anarchisten en activisten komen dan bijeen om allerlei presentaties te houden en discussies te voeren, en ook gewoon lui in het gras te liggen dan wel hevige partijen voetbal te spelen. Des avonds is er een uitgebreid cultureel programma en er worden de nieuwste video’s vertoond en boeken gepresenteerd.

Voor meer informatie is er nu een handige website. Je vindt daar adres en routebeschrijving en het programma van dit jaar. Dit jaar zullen er onder andere Israelische anarchisten te zien zijn, die zich onder meer verzetten tegen de muur tussen Israel en de Palestijnse gebieden. Verder is er een optreden van de 83-jarige Spaanse anarchist Abel Paz, die nog samen met Durutti in de Spaanse burgeroorlog gestreden heeft.
Ook zullen leden van het BASTA-netwerk informatie geven over de activiteiten tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU, komend half jaar.

De pinksterlanddagen zijn toegankelijk voor iedereen die geinteresseerd is in het programma. Naar anarchistisch gebruik wordt deelnemers gevraagd om te helpen met de werkzaamheden die nodig zijn om het gebeuren succesvol te laten verlopen. Verder kost het iedereen een tientje om de tent op te kunnen slaan.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door onbekend.)