Ga naar de inhoud

Ook in Nederland actie op 31 maart tegen crisis

Linkse organisaties en grassroot vakbonden uit verschillende landen in Europa hebben een actie-oproep gedaan. 31 maart komt men in heel Europa op de straat tegen de crisis en de bezuinigingsterreur en voor internationale solidariteit. Wij, een gelegenheidsgroep met mensen van Klasse!, Vrije Bond, Georganiseerde Weldaad, Kritische Studenten Nijmegen-Arnhem en ASB (onze groep bereid zich nog steeds uit), zijn in Nederland om tafel gaan zitten om daar bij aan te haken, en hopen dat velen met ons mee willen doen.

2 min leestijd
M31-Sticker_-_Nederlands

 

De bondige oproep van M 31 (zie march31.net) stelt dat de crisis een logische uitkomst van het kapitalistische systeem is. Degenen die de crisis gebruiken om bezuinigingsmaatregelen op te leggen (met name het IMF, de EU en de Europese Centrale Bank) moeten fel bestreden worden om te voorkomen dat ze de schaarse sociale voorzieningen slopen en de arbeiders, jongeren en precairen de lasten laten dragen van de crisis die de rijken hebben veroorzaakt. Minstens zo belangrijk is echter de noodzaak om duidelijk stelling te nemen tegen zondebokpolitiek, zowel naar de zuidelijke landen in de Europese Unie, als mondiaal.

Deze crisis is nog lang niet achter de rug. Het kabinet kondigt een nieuwe ronde bezuinigingen af die wel 15 miljard zou kunnen bedragen, bovenop de slooppartij die ze meteen na aantreden zijn gaan aanrichten. We moeten met zijn allen langer gaan werken, maar het is nog onduidelijk of ze onze pensioenen ooit nog kunnen betalen. Voor jongeren is het steeds moeilijker een baan te vinden om voldoende inkomen te vinden, terwijl studeren onbetaalbaar wordt gemaakt. De meest kwetsbare mensen krijgen de zwaarste klappen, terwijl politici, bestuurders en managers niets moeten inleveren. De rekening van hún crisis willen ze bij ons neerleggen.

Hiertegen verzetten we ons, want dit pikken we niet. Op 31 maart houden we een kleurrijke demonstratie die laat zien dat er mensen zijn die zich niet neerleggen bij de bezuinigingen en die het kapitalisme zat zijn. Wij zijn solidair met de burgers in Zuid Europa en Arabische landen en overal waar ze door hetzelfde systeem het vel over de oren wordt gehaald. Het is de hoogste tijd voor een alternatief: een samenleving gebaseerd op solidariteit en zelfbeschikking!

Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen en groepen mee willen doen. Op 25 februari beleggen we daarom ook in Utrecht (Voorstraat 71) een open vergadering vanaf 15.00 uur, waar iedereen van harte welkom is die de oproep onderschrijft en van deze dag een succes wil maken.

De crisis kent geen grenzen, daarom onze solidariteit ook niet!
Laten we beginnen!

Voor meer informatie zie: http://march31.net/

Contact Nederlandse groep: 31maart@riseup.net