Ga naar de inhoud

Online staking tegen de Stop Piracy Online Act (SOPA)

Op 18 januari wordt wereldwijd geprotesteerd tegen twee wetsvoorstellen waarover het Amerikaanse parlement (Congress) zich gaat uitspreken. Het gaat om de Stop Online Piracy Act (SOPA) in het House of Representatives en de PROTECTIP Act (PIPA) in de Senate. Beide gaan over hetzelfde. Met behulp van de SOPA-PIPAwetgeving wil de regering van de Verenigde Staten … Continued

1 min leestijd
Placeholder image
Op 18 januari wordt wereldwijd geprotesteerd tegen twee wetsvoorstellen waarover het Amerikaanse parlement (Congress) zich gaat uitspreken. Het gaat om de Stop Online Piracy Act (SOPA) in het House of Representatives en de PROTECTIP Act (PIPA) in de Senate. Beide gaan over hetzelfde.

Met behulp van de SOPA-PIPAwetgeving wil de regering van de Verenigde Staten wereldwijd websites van het net af laten gooien op verdenking van copyright overtreding. Dit gaat echt te ver !! Het is een aanval op een open internet.

Daarnaast kun je grote vraagtekens zetten bij de legitimiteit van copyright. Copyright degradeert namelijk intellectueel werk en creativiteit tot verhandelbare producten. Deze wetgeving is niet om auteurs te beschermen – zoals wordt beweerd – maar om de economische belangen van grote bedrijven te beschermen. Copyright belemmert bovendien de open toegang tot en uitwisseling van informatie.

Op de website SOPA STRIKE (http://sopastrike.com/) is informatie te vinden over hoe dat kan.

Meer informatie over SOPA is te vinden op: http://en.wikipedia.org/wiki/Stop_Online_Piracy_Act

stop_sopa