Ga naar de inhoud

Omsingeling European Business Summit in Brussel 14/15 mei

14/15 Mei: Bus vanuit Amsterdam/Utrecht naar blokkade European Business Summit in Brussel. Van 15 t/m 24 mei vindt een actieweek plaats tegen het Europese crisisregime (website). Als aftrap van deze week organiseert de Belgische alliantie D19-20 op donderdag 15 mei een omsingeling van de European Business Summit in Brussel. We nodigen iedereen uit om samen met andere activisten uit Nederland naar Brussel te reizen.

2 min leestijd

De bus vertrekt ’s avonds op woensdag vanuit Amsterdam en zal een tussenstop maken in Utrecht. Omdat de omsingeling al vroeg in de ochtend begint zijn gratis slaapplekken in Brussel geregeld. Er zullen ook groepen uit oa Griekenland, Italië en Duitsland meedoen aan de actie.

De kosten per persoon zullen ongeveer 20 euro zijn (sponsoring vanuit organisaties is natuurlijk mogelijk)

Voor meer info en aanmelden: busnaarbrussel@gmail.com of 06-83324784

Hieronder volgt de oproep voor de actie:

Laat ons de European Business Summit omsingelen!
Stop de multinationals die de Europese politiek dicteren

Neen aan het soberheidsbeleid*. Neen aan het Transatlantisch Verdrag (TTIP)**. Basisdemocratie

D 19-20 Alliantie

D19-20 verenigt landbouwers, burgers, arbeiders, werkzoekenden en werklozen, artiesten, vertegenwoordigers van vakbonden, NGO‘s, VZW’s, collectieven van militanten en activisten. Zij zijn tegen het soberheidsbeleid en het Transatlantisch verdrag (vrijhandel tussen EU en VS) dat de  handelscommissaris Karel De Gucht steunt. Meer info: http://www.d19-20.be/

15 mei 2017: onze democratie is in gevaar!

Op 15 mei 2014 nodigen de grote bedrijven onze beleidsmakers (Karel de Gucht, Didier Reynders, Guy Verhofstadt, etc.) uit in het Egmont paleis voor de European Business Summit. De organisatoren kondigen hun doelen aan: de beleidsmakers enkele dagen voor de verkiezingen beïnvloeden.

Centraal staat het TTIP.  Terwijl hij elk democratisch debat uit de weg gaat en weigert de tegenstanders te ontmoeten, opent Karel De Gucht zijn oren voor de Big Business die hier een onmiskenbare  kans ziet zijn invloed binnen de EU nog te vergroten.

Wij gaan dit niet toelaten.

Op 15 mei, vanaf 8 u s’ochtends beschermen wij onze democratie.

Laat ons het Egmontpaleis omsingelen!

——————————

*Soberheid (austerity): beleid/politiek waardoor de werkers/lozen de crisis betalen terwijl de verantwoordelijken erzelf van profiteren.

**TTIP: vrijhandelsakkoord tussen de EU en de VS die de markten nog verder openen, de werknemers met elkaar laat concurreren, de kleine (landbouw en andere) producenten onder druk zet, de sociale zekerheid nog verder laat afbrokkelen, de auteursrechten overbeschermt, het Zuiden dwingt onrechtvaardige handelsakkoorden aan te gaan die hun onafhankelijkheid in gevaar brengt en privé-investeerders het recht geeft staten voor priverechtbanken te dagvaarden en zo de burgers te laten betalen en zo onze wettelijke bevoegheden verzwakt.