Ga naar de inhoud

Noam Chomsky opent de Jaarlijkse Rojava Vrijheid lezingenreeks

1 min leestijd

(Bron: Koerdisch Nieuws)

De lezing is op 15 januari om 16:00 GMT. Het evenement wordt online uitgezonden op de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van de Universiteit van Rojava.

Tijdens de extreme en snelle veranderingen en transformaties die plaatsvinden in de regio, ondanks de ontberingen, het gebrek aan middelen, aanhoudende oorlogen en verschillende andere bedreigingen in het noorden en oosten van Syrië, werd de Universiteit van Rojava opgericht in 2016 in de stad Qamishlo. Sindsdien hebben de faculteiten en afdelingen van de universiteit meer dan 1500 studenten verwelkomd.

Met de bedoeling een alternatief onderwijssysteem op te bouwen, heeft de Universiteit van Rojava een nieuwe filosofie geïntroduceerd, nieuwe horizonten geopend en fundamentele rechten, principes en waarden in het onderwijssysteem ingebed: respect voor multiculturalisme en meertaligheid, gelijkheid tussen vrouwen en mannen, milieu gerechtigheid, onafhankelijke mensen en kritisch denken.

De universiteit probeert via haar instellingen en onze unieke manieren van bestuur een modern en democratisch systeem op te bouwen in tegenstelling tot een traditioneel systeem, en dat is op zichzelf al een revolutie.

{youtube}XzYpkIdLoyI{/youtube}