Ga naar de inhoud

Nieuws ESF za 9 nov.

Kort nieuws uit/over ESF in Florence

2 min leestijd
Placeholder image

Demo tegen oorlog: zon 300.000 mensen op de been. Live tvbeelden te zien bij de hub-tv:

tsp://realvideo1.engagetv.com/encoder/expertmobile/expertmobile.rm
Schijnt ook te ontvangen via satellietantenne (UHF kanaal 60)

Alleen het vakbondsblok van CGIL is al 40.000 mensen groot.
Fotos op allerlei indymedias te vinden, vooral http://italy.indymedia.org/
Alwaar om 15.50 melding gemaakt wordt van misschien wel 500.000 demonstranten.

Ander nieuws:
Behalve de vier Zwitsers van het anti-WEF-platform (zie: https://www.globalinfo.nl/article/articleview/118/1/2/) is ook een Brit die op weg was naar FLorence aan de Zwitserse grens met Italië uit de bus gehaald. Hij werd enige uren vastgehouden en kreeg vervolgens een inreisverbod voor een week. Mick Duncan is vertegenwoordiger van de No Sweat, vergelijkbaar met de Schone Kleren Campagne in Nederland, en zou spreker in workshops over strijd tegen sweatshops zijn. Bron:
Indymedia UK

De twee gearresteerde Zwitsers (die zich verzet hadden tegen uitwijzing door politie op weg naar Florence) zijn weer vrijgelaten omdat de rechter vond dat er geen grond bestond om ze vast te houden. Ze zijn in Florence aangekomen, maar krijgen later nog een proces wegens verzet tegen de politie.

Verder is vrijdag een vestiging van de Amerikaanse bulldozerproducent Caterpillar in Florence bezet door Disobedienti (de vroegere Witte Overals), en daar door ME weer uitgehaald. Caterpillar levert bulldozers waarmee Isreal Palestijnse huizen platwalst. Beelden van de actie waren vanmorgen oa. op BBC World te zien.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Kees Stad.)