Ga naar de inhoud

Net uit: Pak ons dan als je kan!

Een gruwelverhaal over belastingparadijzen. De brochure daarover is nu uit

1 min leestijd
Placeholder image

“Pak ons dan …” is verplichte literatuur voor al wie wil begrijpen wat de rol is van de belastingparadijzen in de globale economie, en hoe de daarin heimelijk ingebedde industrie van belastingontwijking werkt.

Via een -hopelijk- toegankelijke, maar rigoreuze benadering, biedt dit boek een gids aan voor de taal van het internationaal belastingbeleid en toont aan hoe professionals profiteren van grove belastingpraktijken.

Het benadrukt ook de talrijke beleidstekorten die de schaduwexonomie van belastingparadijzen hebben bevorderd, en biedt een reeks praktische oplossingen aan voor deze globale crisis.

Meer over de inhoud van de brochure vind je op de website van attac-Belgie

De brochure is een uitgave van het Belgische FAN (Financieel Actie Netwerk), waarvan deel uit maken ABVV, ACV, ATTAC Vlaanderen, BBL, Broederlijk Delen, KWB, Netwerk Vlaanderen, Oxfam Solidariteit, VODO en 11.11.11.

Het is de Nederlandse vertaling van “Tax us if you can” van het Tax Justice Network.

De brochure kan in Nederland besteld worden door een mailtje te sturen naarof door storting van E 5,– op girorekening 609060 t.n.v. XminY Solidariteitsfonds te Amsterdam, o.v.v. ‘Pak ons dan als je kan’.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Attac-Nl.)