Ga naar de inhoud

Nederlandse riotcops in Griekenland?

In Griekenland doen hardnekkige geruchten de ronde dat een schimmige unit Europese (militaire) politie, waarvan ook Nederland deel uitmaakt, in het land actief is Ze zouden via de haven van Igoumenitsa binnengekomen zijn en ook pantservoertuigen meegebracht hebben.

2 min leestijd
Placeholder image

 

Als het waar is betekent het dat de Nederlandse marechaussee binnenkort Griekse demonstranten die zich tegen de crisismaatregelen verzetten in elkaar gaat lopen slaan in Griekenland.

 

Een van de websites waar hierover bericht wordt is defencenet.gr

 

(Een vertaling door een vertaal/zoekmachine)

 

Op de website staat een video uit juli over de multilaterale paramilitaire relmacht

 

Het onderwerp is ook mikpunt van veel complotdenkers, waardoor je niet meer weet wat nu wel en niet waar is over de geruchten.

 

Ook andere bloggers berichten hierover:”The reports said that they came via Igoumenitsa port and moved to Larissa, where, according to information-they camped, probably at the Air Force there that recently closed. The same sources claim that the very next day trucks carrying camouflaged armored vehicles also came to Greece through the same port.” Maar er is nog geen officiële bevestiging van de kant van de Griekse regering.

 

Eurogedfor is overigens niet geheim maar een openlijk, edoch tamelijk schimmige (dat is gebruikelijk bij EU-instellingen) samenwerkingsverband tussen militaire politiediensten van vijf EU-landen (Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en later bijgekomen Roemenië). Op de website wordt gesteld dat het doel is om samen beter te kunnen ingrijpen als er crises zijn in ‘gevoelige gebieden’. (“improving the crisis management capability in sensitive area” )

 

Meer info ook op wikipedia  en het blog Euro-Police en bij Statewatch. De instelling wordt ook wel als EGF (European Gendarmerie Force) afgekorte en heeft een kazerne in Vicenza, Italië, waar zo’n 800 man gekazerneerd zijn. Ze claimen binnen 30 dagen in staat te zijn naar een crisisgebied af te reizen.

 

Mensen die binnenkort pleinen en banken gaan bezetten, zouden er goed aan doen dit mee te nemen op hun agenda en te eisen dat de Nederlandse knuppelgarde zijn handen thuis houdt (ook in eigen land trouwens).

 

globalinfo.nl

 

————-

Nagekomen:

 

Het (waarschijnlijke) antwoord komt binnen:

Het ging vermoedelijk om Tsechische soldaten die op weg waren naar Bosnië om bij de SEEBRIG  (Militaire ‘vredesoperatie’ Zuid-Oost Europa) ingezet te worden. (bron) (en eerder van dezelfde bron over het mysterieuze gerucht). Vraag blijft wie er baat heeft bij het verspreiden van zo’n verhaal…