Ga naar de inhoud

Naar een Europese lente

Our Democracy against their austerity! – Oproep tot actie tegen de EU Lentetop

2 min leestijd
Placeholder image

‘Naar een Europese Lente’ is een oproep tot acties, stakingen en demonstraties door heel Europa op 13 maart, en voor een pan-Europese demonstratie en creatieve acties in Brussel op 14 maart. Deze acties zijn gericht tegen de EU Lentetop (14-15 maart), waarbij regeringsleiders van de EU lidstaten samenkomen om de volgende stappen in hun aanpak van de crisis te zetten.

 

Deze aanpak heeft tot heden geresulteerd in een massale aanval op welzijn, sociale rechten en democratie. Het heeft – op ondemocratische wijze – geleid tot EU maatregelen waaronder het opleggen van zware bezuinigingen op de sociale uitgaven, pogingen om wetten rond arbeid af te zwakken en lang bevochten arbeidsrechten weer ongedaan te maken.

 

Deze aanpak is gevaarlijk, diep onrechtvaardig en moet teruggedraaid worden. Dit beleid is erop gericht om de grote banken en het bedrijfsleven overeind te houden terwijl wij, de overgrote meerderheid, moeten betalen voor de excessen van de elite.

 

Overal in Europa wordt gestreden en gestaakt tegen deze onrechtvaardige maatregelen. Deze acties zijn ook onze strijd en we veroordelen ten stelligste de gewelddadige manier waarop Europese landen proberen deze opstanden neer te slaan. Dit is het moment voor solidariteit voorbij grenzen en bedrijfssectoren enom de kracht te zijn die echte democratie en sociale rechtvaardigheid realiseert. Wij willen bijdragen aan een maatschappij waar echte oplossingen, anders dan die ingediend worden door de elites en opgelegd worden door de EU, door iedereen voorgesteld en besproken kunnen worden.

 

We roepen op tot acties, stakingen en demonstraties door heel Europa op 13 maart, als onderdeel van een week van verzet, en een massamobilisatie op 14 maart in Brussel gericht tegen de EU Lentetop. Wij zullen hen die de macht hebben laten zien dat onze groeiende beweging vroeger of later sterk genoeg zal zijn om het roer om te gooien, voor een Europa in het belang van iedereen.

 

– Weg met alle EU-crisisverdragen!

– Voor een ecologische transitite!

– Ontwapen de financiele markten!

– Niet onze schuld: wij betalen niet!

– Ontsla de Troika, niet de mensen!

 

TNI heeft op zondag 10 februari een vergadering belegd om Nederlandse deelname aan deacties te bespreken. Van 15-17.00 uur in CREA, Nieuwe Achtergracht 170, Ámsterdam. CREA. Room 3.12

facebook event