Ga naar de inhoud

Myanmar: VN moet militaire dictatuur afwijzen

Op 1 februari zette de militaire staatsgreep in Myanmar de gekozen regering opzij en installeerde een despotische militaire junta. Sindsdien heeft het leger meer dan 1.000 vreedzame demonstranten en burgers gedood en zijn 175.000 mensen ontheemd. 7.000 burgers zijn gearresteerd, vastgehouden en veroordeeld.

1 min leestijd

(Bron: labourstart)

300.000 arbeiders zijn ontslagen en de meeste vakbondsleden zijn gedwongen onder te duiken. Het inkomen van 83 procent van de Birmese gezinnen is gehalveerd en meer dan 25 miljoen mensen leven in armoede. In de geest van solidariteit en democratie heeft de Council of Global Unions de internationale gemeenschap opgeroepen om dringend actie te ondernemen tegen de militaire staatsgreep om een ​​einde te maken aan de wreedheden en de mensenrechtencatastrofe in Myanmar.
In juni verwierp de Internationale Arbeidsconferentie, op aandringen van de werknemersdelegatie van de Internationale Arbeidsorganisatie, de geloofsbrieven van de onwettige militaire junta van Myanmar en riep op tot herstel van de democratie in het land. Het is nu tijd voor de Verenigde Naties om hetzelfde te doen.

Onderteken hier