Ga naar de inhoud

Massale steun voor Behoud Lutkemeer bij overhandigen handtekeningen

Behoud Lutkemeer bezorgt wethouder 7500 handtekeningen en spreekt commissie luidruchtig toe

2 min leestijd

(Bron: Behoud Lutkemeer)

Afgelopen woensdagmiddag 24 juni hebben leden en sympathisanten van Behoud Lutkemeer 7500 handtekeningen aangeboden aan wethouder Marieke van Doorninck. Zij kwam ze in ontvangst nemen, maar weigerde om in te gaan op het verzoek van de ruim honderd demonstranten om de naam vrij te geven van de multinational die in de Lutkemeer zou willen bouwen.

Volgens een brief aan de gemeenteraad zou er eindelijk een bedrijf zijn dat in het nog aan te leggen industriepark een distributiecentrum zou willen bouwen ter grootte van 5,5 ha. Althans, er heeft een ‘beursgenoteerd bedrijf’een reserveringsovereenkomst getekend. Maar in de brief wordt uitdrukkelijk geweigerd om de naam van het bedrijf vrij te geven. Niemand kan dus controleren of dit klopt, en welk bedrijf hier binnengehaald wordt ten kost van een mooie oude polder en van (de akkers van) biologisch akkerbouwbedrijf De Boterbloem.

cornalutkeDe ‘koper’ moest er komen voordat er volgens een eigen motie begonnen mocht worden met bouwvoorbereidingen. Als de gemeenteraad hier volgende week mee akkoord gaat, is het plan om begin derde semester van dit jaar te beginnen. “Als we ze dan niet in de planningsfase tot inkeer kunnen brengen, dan zullen we later dit jaar voor de vrachtwagens moeten gaan staan”verklaarde Alies Fernhout van Behoud Lutkemeer en riep iedereen op om daar aan bij te dragen en zich op de alarmlijst te zetten.

Direct inspreken is in deze coronatijden niet mogelijk. Met een hoogwerker en megafoons werd door ondertekenaars aan de vergaderende commissie Ruimtelijke Ordening verteld waarom ze voor behoud van de Lutkemeer en de Boterbloem zijn: om het klimaat, het groen, het uitzicht, de vogels, de biologische landbouw, de rust, de hondenuitlaterij, en omdat er genoeg ruimte voor lelijke grijze dozen elders is (gesteld dat die al nodig zijn).

Verder werden er vele posters en flyers meegenomen om te verspreiden. Er werd opgeroepen om de komende tijd iedereen die je kent die iets te betekenen heeft bij GroenLinks of een van de andere drie coalitiepartijen (SP (!), PvdA en D’66) te informeren over dit schandalige project in klimaat- en coronatijden.

Meer informatie op de website behoudlutkemeer http://behoudlutkemeer.nl/

foto’s van vanmiddag op de facebook van Behoud Lutkemeer: https://www.facebook.com/behoudlutkemeer/

Petitie tekenen kan nog steeds op http://behoudlutkemeer.nl/petitie/

Aanvullend: Al deze vogels gaan dus met behulp van GroenLinks onder het beton bedolven worden:

vogelslutke2

vogelslutkem1