Ga naar de inhoud

Massale demonstratie tegen detentiecentrum voor migranten in Rome

Op zaterdag 15 februarie hebben zo’n 10.000 mensen – voor een groot deel migranten – gedemonstreerd naar de gevangenis voor ongedocumenteerde migranten (CIE) Ponte Galeria in Rome. In de dagen voorafgaand had de politie 17 kameraden van de beweging voor het recht op huisvesting gearresteerd, die zeer actief waren in de mobilisatie voor de demonstratie. Verschillende migranten werden ook gedeporteerd die daarvoor in hongerstaking waren geweest tegen hun gevangenschap. Op de dag van de demonstratie nam de politie de vrachtwagen met geluidsinstallatie van de demonstratie in beslag, waardoor communicatie tijdens de demonstratie verhinderd werd.

2 min leestijd

(Bron: dinamopress.it)

Maar deze ingrepen slaagden er niet in de vastberadenheid van de demonstranten te stoppen. De massale demonstratie nam de straten in onder de leus “Sluit Ponte Galeria en alle detentiecentra”. Migranten, activisten, bewegingen voor het recht op huisvesting, antiracisme netwerken en organisaties maakten duidelijk dat er geen ruimte meer is voor deze plekken in Italie en in Europa.

Voor het CIEzongen mensen “vrijheid, hurryia, liberta” terwijl de migranten die binnen opgesloten waren antwoorden met de kreten “libertà, libertà!”. De demonstranten vielen die politie aan die de gevangenis verdedigden en wisten meer dan 50 meter hekwerk naar beneden te halen die voor de grote muur van het complex stond door haken en touwen te gebruiken.

De acties zullen doorgaan tot dit soort plekken definitief gesloten zijn. De regering moet dat doen, en anders zullen de mensen de volgende keer ook de muren slopen.

Video:Confrontatie voor het CIE:
http://youmedia.fanpage.it/video/aa/UwASI-SwTeaLgMaR
Neerhalen van de hekken:
http://www.youtube.com/watch?v=SRFrL-M0xEU

foto’s hier
en hier

Meer informatie
www.dinamopress.it

LINKED ARTICLES:
Assalro al CIE(lo)
http://www.dinamopress.it/news/assalto-al-cielo
Photo gallery
http://www.dinamopress.it/news/maipiucie-galleria-fotografica
Da Lampedusa a Ponte Galeria: chiudere i CIE, aprire le frontiere
http://www.dinamopress.it/editoriali/da-lampedusa-a-ponte-galeria-chiudere-i-cie-aprire-le-frontiere

HASHTAGS:
#nocie #romameticcia #facciamoliuscire

FACEBOOK:
Esc Infomigrante
Dinamo Press
MaiPiù Cie

TWITTER:
Dinamo Press
de poster van de demonstratie:

posterital