Ga naar de inhoud

Leesgroep over het boek Empire van Negri/Hardt

Dwars in Utrecht organiseert een introductie-bijeenkomst en een leesgroep voor het boek Empire van Toni Negri en Michael Hardt.

2 min leestijd
Placeholder image

MAANDAG 24 JUNI, van 20.00 uur tot 22.00 uur
in het DWARSgebouw (Oudegracht 229, te Utrecht)

Introductiebijeenkomst over EMPIRE (Hardt & Negri)
met: Rock Dolphijn, verbonden aan de Erasmus Universiteit R’dam organisatie: DWARS-Filosofie

Maandagavond 24 juni organiseert DWARS-Filosofie een introductiebijeenkomst over het in de anti-globaliserigsbeweging toonaangevende boek ‘Empire’ van Hardt en Negri.

Aan de hand van Marx, Spinoza en Deleuze beschrijven Negri en Hardt in hun boek De Nieuwe Wereldorde die zij `Empire’ noemen. Dit nieuwe imperium onderscheidt zich van het eerdere imperialisme, omdat het geen duidelijk machtscentrum heeft. De macht is verdeeld over supranationale, `hybride’ netwerken. Maar dat betekent volgens de auteurs dat het systeem ook op elk onderdeel van het netwerk kan worden aangevallen.
Het huidige kapitalisme is verantwoordelijk voor uitbuiting en onderdrukking, maar roept tegelijkertijd zijn eigen tegenkrachten op, aldus Negri en Hardt, die hierbij de klassieke marxistische dialectiek volgen.

INTRODUCTIEBIJEENKOMST

Maandag 24 juni organiseert DWARS-Filosofie vanaf 20.00 uur in het DWARSgebouw (Oudegracht 229, Utrecht) een introductiebijeenkomst voor iedereen die geinteresseerd is in Empire en het gedachtegoed van Negri en Hardt. Rock Dolphijn, verbonden aan de Erasmsus Universiteit Rotterdam zal een verhelderende inleiding houden over de relatie tussen Empire en het gedachtegoed van de filosofen Spinoza en Deleuze.
Ook zullen we enkele passages uit Empire in de groep bespreken.
De bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen, en is begrijpelijk voor iedereen!

LEESGROEP

Begin september zal er een leesgroep starten rond Empire, eventueel kan je je Tijdens de introductiebijeenkomst hiervoor inschrijven, maar je mag natuurlijk ook komen als je geen zin hebt om mee te doen aan de leesgroep.

MEER INFORMATIE? ZIN OM LANGS TE KOMEN?

Wil je meer informatie over de Introductiebijeenkomst over Empire of over de Filosofiewerkgroep van DWARS, dan kun je contact opnemen met Joris (mailto:joris@dwars.org) of bel even met het DWARS-Secretariaat (030-2333263).
Voor een routebeschrijving naar het DWARS-gebouw (Oudegracht 229), zie http://www.dwars.org/routebeschrijving .

Ben je van plan te komen, dan zou ik het leuk vinden als je me even mailt (het hoeft niet per se…maar dan weten we ongeveer hoeveel mensen er komen)

Voor achtergrondinformatie over het boek Empire zie de samenvatting en andere stukken op www.globalinfo.nl

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Dwars.)