Ga naar de inhoud

Komende weekend: 2dh5-festival in Amsterdam

Kom je ook naar ons reuzegezellige en hopelijk ook nog nuttige festival, komend weekend in OT301 en (zaterdagavond) Binnenpret/OCCII in Amsterdam?

3 min leestijd
2dh5nw

 

Het begint vrijdagavond om 21:00 in De Peper (restaurant OT301, voor eten bij hen reserveren) met de traditionele Maretje Arents quizz (rellerige feiten en geschiedenis) en wat melige filmpjes van acties van het afgelopen jaar waarbij – dat kan alvast verklapt worden en zal ook geen verrassing zijn – weer menig ME-er op zijn plaat zal gaan dan wel in de modder blijft steken bij het achtervolgen van actievee. En Shireen treedt dan op.

 

Op zaterdag begint het programma om 10:00 uur in OT301, met ontbijt en plenaire uitleg en debat. Daarna een serie van vier paralelle ‘slots’ workshops, te beginnen een haarscherpe filering van het regeerakkoord en de daaruitvoortkomende ellende. Speciaal toegevoegd: vertoning van de film Een Beurs Plein (11:30 cinema) over de eerste weken van Occupy in Amsterdam. Andere workshops handelen over : wat activisten met vakbonden aanmoeten, ecologie versus brede strijd, computerveiligheid. wat activisten met politieke partijen aanmoeten, een basisuitleg crisis en economie, pleidooi voor een opbloeiend medialandschap, verhoortraining, wat activisten met NGO’s aanmoeten, acties van en met migranten. Uiteraard onderbroken door lunch en zo.

 

Eten en het avondprogramma vindt plaats in de Binnenpret/OCII. Het avondprogramma omvat, behalve wat aankondigingen van komende acties en campagnes, met name heel hippe muziek (live DJ-set Maga Bo en Het Brandt)

 

Zondagochtend ontbijt en dan een verbluffende start met ‘Stand up History’ door geschiedkundige Dennis Bos. Dit begint om 10:00 uur stipt in de cinema-ruimte. Dennis Bos vertelt, en laat beelden zien, van roerige bewegingen en gebeurtenissen in Nederland door de eeuwen heen. Het ‘barricademodel‘ dat vaak het poldermodel naar de loef kon steken, maar om ideologische redenen ondergesneeuwd moest raken.

 

Daarna breekt de serie workshops weer los (vanaf 11:30): Onderwerpen als: Wat activistien met academici aanmoeten, komende internationale crisisprotesten, solidariteit in tijden van homo-nationalisme, occupy een jaar later (in de VS) en ervaringen met Consensusbesluitvorming bij occupy-Nl, Griekenland en de ‘objectieve factoren’, radicalisering in de praktijk, studentenstrijd in Quebec en Nederland,, komenden anti-gentechacties…

 

De boel wordt om 17:00 afgesloten met een plenair debat over het recept voor de vlam in de pan in de polder, en of we daar wat dichterbij zijn gekomen met dit festival. En natuurlijk weer zo’n heerlijke en spotgoedkope maaltijd (voor wie op tijd een bonnetje had gekocht)…

 

Zie verder de website (http://www.2dh5.nl) en het programmaboekje (pdf), doe eens een gift, want niemand krijgt betaald maar het kost toch geld, en vooral: kom en doe en help mee!

We kunnen ook hulp nog goed gebruiken, want het is allemaal DIY, wat wil zeggen door onszelf gedaan met een veels te klein kluppie. Dus wil je assisteren in het goed verlopen van workshops, helpen bij de inschrijfbalie of een van de andere klussen: weest welkom.

Omdat ook de revolutie/betere wereld mensenwerk is en niemand het gaat doen als jij het niet (mede) doet.