Ga naar de inhoud

Komend weekend: 2.Dh5-festival in Maastricht

Komend weekend vindt in Maastricht de 11e editie van het 2.Dh5-festival plaats. Ooit begonnen als plek om op een prettige manier informatie uit te wisselen over zaken die belangrijk zijn als je niet bij de pakken neer wilt zitten maar de wereld wilt veranderen. En dat is het nog steeds. Het thema van dit jaar: Over De Grens.

2 min leestijd

Er zijn op zaterdag en zondag (in caracola) workshops, presentaties en debatten over van alles en nog wat (van ‘alternatief geld’ tot ‘solidariteit met Koerden’, van ‘liefde en politiek’ tot antimilitarisme 2.0. Ook actuele campagnes komen aan bod. Kijk voor het programma op de website http://www.2dh5.nl/

Vrijdagavond 19 februari wordt gestart met luchtige zaken zoals de vast Maretje Arents Quiz en zaterdagavond is er feest (Landbouwbelang).

De zondagochtend wordt om 10:00 gestart door de inmiddels traditionele ‘stand up historian’ Dennis Bos die deze keer vertelt over ‘buitenlanders’ in de bewegingen in de lage landen.

Er is natuurlijk geweldig eten en drinken tegen kostprijs, en ook zijn er beperkt slaapplaatsen beschikbaar (voor wie zich aanmeldt op slaapplek@2dh5.nl en dan niet vergeten matje en slaapzak mee te nemen, het kan koud worden!).

En nog een waarschuwing: op zondag is de treinverbinding met Maastricht vanuit het noorden flink naadje, reken op een uur extra reistijd…

Het festival is geheel vrijwilligerswerk en do-it-yourself, zoals alle belangrijke zaken in het leven.

Dus kom je kennis brengen, delen of halen, en mensen leren kennen die ook weten dat een andere wereld mogelijk en van alles willen uitspoken om die naderbij te brengen.

19-21 februari: 2.Dh5 in Maastricht.