Ga naar de inhoud

Kno’Ledge Cesare: “Ik laat mij niet tegenhouden door politie-intimidatie”

Gisteren kreeg ik een telefoontje van de Korpschef Utrecht Stad. Hij deelde mee dat mijn beveiligingspas met onmiddellijke ingang ingenomen wordt. De aanleiding: ik word door de Goudse politie aangeklaagd voor mishandeling van een agent en verzet tegen mijn arrestatie op 15 november, tijdens de nationale Sinterklaasintocht in Gouda. Het is te gek voor woorden dat juist ik aangeklaagd word voor mishandeling. De beelden en foto’s van mijn hardhandige arrestatie spreken voor zich. Iedere nuchtere Nederlander die deze beelden heeft gezien, kan niet om het feit heen dat de politie zijn frustratie op mij heeft botgevierd en niet andersom.

3 min leestijd

(Bron: doorbraak)

Na een onrechtmatige, gewelddadige arrestatie en onmenselijke behandeling op het politiebureau wil men nu mijn baan afpakken. Dit is een waarschuwingsschot naar alle “activisten”. Ik moet als voorbeeld dienen voor alle andere moedige zusters en broeders. Ik zal alle aantijgingen aanvechten, daar kun je blind op vertrouwen, en ik maak mij eerlijk gezegd niet druk om de uitkomst die min of meer al vaststaat. Wat mij niet doodt, maakt mij sterker. Ik red me wel. Mijn kinderen zullen ook niks tekort komen. Wat ze ook met mij van plan zijn, ik zal niet zwichten voor witte suprematie. Ik ga niet breken, niet in 1000 jaar en zeker niet in dit leven.

{youtube}4TGvi3y9cIg{/youtube}

Dit is de voornaamste reden dat de meerderheid van de zwarte Nederlanders liever hun mond houdt en gebukt gaat onder racisme op de werkvloer en in de samenleving. Het verlies en de lijdensweg laten ze liever aan zich voorbijgaan. Want er moet voor de kinderen gezorgd worden, of het is ‘hun’ land, of je kan toch niks veranderen, of mijn buren/collega’s moeten mij leuk blijven vinden, enzovoorts. Ik snap dat heel veel mensen hun battles kiezen en liever pas in actie komen als er niet teveel risico aan verbonden is. Echter, ik heb geleerd dat je onrecht gelijk moet aanpakken. Je kijkt niet eerst of je niet te laat komt op je afspraak, of dat het toch wel meevalt. Je kijkt niet eerst in je agenda en je laat de strijd in jou niet afhangen van subsidie. Ik heb geleerd: “The time is always right to do the right thing”.

Vanaf het begin wist ik dat de dag zou komen dat men zou proberen om me in mijn privéleven te raken. Maar ik heb me hierdoor niet laten tegenhouden. Ik volg mijn hart en mijn hart is mijn raadgever. Ik heb het vele malen gezegd en zal het nogmaals herhalen: deze strijd mogen wij niet doorgeven aan onze kinderen. Onze kinderen verdienen een samenleving die hen gelijk behandelt en hen niet als tweederangsburger wegzet.

Ik begrijp niet waarom beschaafd Nederland hier zoveel moeite mee heeft. Dit zou toch het voornaamste streven van ieder zelfbenoemd beschaafd land moeten zijn? Maar misschien vergis ik me en zijn we niet zo beschaafd als we denken.

Zwarte Piet hoort niet in de eenentwintigste eeuw. Zwarte Piet wordt met politie-intimidatie en machtsvertoon niet minder racistisch. Het is tijd voor verandering.