Ga naar de inhoud

Klusteam als solidariteit parkeergarage Bijlmer

Hartverwarmende solidariteit voor een groep van We Are Here die naar een verlaten parkeergarage heeft moeten trekken om nog een ‘dak’ boven het hoofd te hebben.

3 min leestijd

(Bron: faceboek Family on a Mission)

Update 2 #Mandelakids

Lieve leden,

Uit solidariteit na de harde uitspraken van onze burgermeester Halsema is een gehele klusteam opgestaan!! Ze hebben keihard gewerkt met een prachtig warm resultaat!!
Lees hier onder hun klusdag verslag. De Praktijk Babylon heeft de houten platen gedoneerd.

Namens Stichting Family on a Mission Gelukszoekers en natuurlijk de jongens van de #Mandelakids willen wij iedereen hartelijk bedanken die zich heeft ingezet! #UnitedWeStand ❤️

Verslag klusdag 4 januari 2020

Sinds eind november 2019 bivakkeert een groep mensen zonder papieren in een oude parkeergarage in Amsterdam.

Het is ongelooflijk triest om te zien hoe deze mensen aan hun lot worden overgelaten. De uitspraken van burgemeester Halsema, over haar voornemen nog harder op te treden tegen krakende migranten, maken radeloos en opstandig. Ziet de gemeente slapen onder een brug als een betere oplossing dan dat mensen zelf proberen te voorzien in veilige woonruimte?

De betonnen parkeergarage, die door de mensen gebruikt wordt als slaapplek, is de afgelopen tijd, dankzij donateurs en supporters van Family on a Mission voorzien van tapijt en diverse tenten. Maar de omstandigheden waarin deze mensen slapen blijven verre van ideaal. Aan drie zijdes is de ruimte zo goed als open; met opgespannen bouwzeil is geprobeerd de slaapplekken tegen wind en regen te beschermen.

Rond de jaarwisseling is de temperatuur flink gedaald en werd het steeds moeilijker om de ruimte warm te houden. Een groep betrokken mensen heeft hierop besloten een klusdag te organiseren om de ruimte aan te pakken. Door het bouwen van een houten wand zouden de slaapplekken in ieder geval wind en waterdicht kunnen worden gemaakt. Ook werd er nagedacht over het creëren van meer licht, meer warmte en een betere verbinding tussen de twee niveaus, waartussen een gevaarlijk gat was.

Op zaterdag 4 januari hebben de bewoners, samen met 40 vrijwilligers, een wand van 60 meter rondom het tentenkamp gebouwd. De nieuwe wanden zijn direct geschilderd, er zijn plexiglas raampjes gemaakt voor lichtinval en er zijn twee grote dubbele deuren geplaatst, die uit zichzelf dichtvallen om minder warmte te verliezen.

Ook is er ter plekke een trap ontworpen en geplaatst, zodat veilig van het één naar het andere niveau gegaan kan worden. Het was een mooie gebeurtenis, temidden van vrij veel ellende. Deze creatieve uiting van solidariteit is zeer welkom gebleken, de mensen die uit nood slapen in de garage zijn er heel erg blij mee, na de klusdag is het verschil in temperatuur merkbaar verbeterd.

We zijn ons op dit moment aan het beraden over hoe de warmte- en watervoorziening verbeterd kunnen worden, en wellicht dat we nog een afscherming rondom het keukendeel willen bouwen in de nabije toekomst.

De totale materiaal-kosten van deze eerste klusdag kwamen uit op € 1875,00, waarvan we inmiddels al € 1213,00 hebben opgehaald met donaties! Mocht je mee willen helpen het gat van € 662,00 te dekken, donaties zijn van harte welkom op rekeningnummer NL35ABNA0616268963 tnv ‘Stichting Family on a Mission’, onder vermelding van ‘donatie klusdag’.

Het mag uiteraard via een tikkie ‘Klusdag’ https://tikkie.me/pay/hct1f4ua798ulv017etn