Ga naar de inhoud

Investeer in globalinfo.nl: voor harde informatie tegen corporate power

de schatkist van de Staat der Nederlanden is tamelijk onuitputtelijk en die van grote bedrijven stroomt met dank aan diezelfde staat over, maar bij globalinfo.nl is de bodem bereikt. Vandaar dit verzoek tot steun, of zoals dat bij onze tegenstanders heet: investering.

2 min leestijd

Globalinfo.nl is al meer dan twintig jaar in de lucht. We zijn ooit bij XminY begonnen om informatie over globalisering in het Nederlands te bieden, voor de toen ontluikende globaliseringsbeweging die corporate power en hun vrijhandelsagenda het hoofd moest bieden.

We willen daar graag mee doorgaan, en binnenkort komt er weer een nieuwe versie van de website klaar. Dit alles door het onbezoldigde werk van velen. Maar om goede inhoud te verzorgen, moeten we tijd vrij kunnen maken voor goed onderzoek en schrijfwerk dat met oog voor opmaak en illustraties wordt aangeboden. Dat kan alleen als er wat inkomsten zijn, want anders moeten we vakken gaan vullen in de supermarkt of pakketjes rondfietsen en dan kunnen we dus niet achter de informatie aan die broodnodig is om business as usual te stoppen en er wat beters voor in de plaats te krijgen.

We willen proberen om door te gaan met tenminste drie goeie artikelen per dag te plaatsen. Dat zijn stukken die we elders vinden, vertalen, of zelf schrijven. Dat goed doen kost tijd en inspanning, naast onkosten als internet, abonnementen op buitenlandse linkse media, et cetera.

De laatste jaren hebben tientallen vaste donateurs globalinfo.nl gesteund, vaak met maandelijkse bedragen van tot 50,- euro per maand aan toe. Dat was geweldig, en heeft de website letterlijk in de lucht gehouden. Daarnaast zijn er losse giften geweest. Gemiddeld komt er per jaar – los van de giften die sterk variëren, zo’n 3000,- euro van donateurs binnen. Daarvan kunnen we – als je een ouderwetse werkweek- met-minimumloon als maatstaf zou nemen – de eerste drie maanden van het jaar min of meer fulltime aan globalinfo.nl werken.

Maar als de bodem bereikt is wordt het soms moeilijk, moeten we dus veel teveel tijd steken in andere klussen en is dat aan de inhoud van de website te merken. Dat geldt dan voor die andere negen maanden van het jaar. Ideaal zou zijn om structurele inkomsten te hebben van vier keer zoveel vaste donateurs, dan zouden we het hele jaar door dagelijks goed aan de website kunnen werken (en allerlei aanpalende campagnes, rond woningstrijd, fort europa, antimilitarisme, et cetera). Wordt dus donateur! En/of overtuig anderen met meer geld om dat te doen. Dat kan op de bankrekening NL06 INGB 0005 146635 (van globalinfo.nl in Amsterdam).

Voor meer informatie: info@globalinfo.nl