Ga naar de inhoud

Internationale anarchistische solidariteit met Soedan

Soedan is in chaos, met twee generaals die een oorlog om de macht uitvechten.

3 min leestijd

Terwijl militairen terreur zaaien, proberen de Comités Révolutionnaires de Quartiers (Revolutionaire buurtcomitees), die zijn voortgekomen uit de revolutie tegen de militaire staatsgreep van 2021 (1), zo goed mogelijk hulp te organiseren voor de bevolking. Vrijwilligers organiseren zich om gewonden te verzorgen, burgers in nood te helpen, hen te voorzien van medicijnen of melk voor baby’s, en onderdak te bieden aan vreemdelingen.

De collega-anarchisten in Soedan, die deelnemen aan de Revolutionaire Comités en met wie wij sinds de revolutie in contact staan, hebben een schrijnend beroep gedaan op financiële solidariteit.

Als u wilt bijdragen, kunt u uw met een cheque op naam van CNT-AIT (met vermelding van ‘solidariteit Soedan’ op de achterkant) naar CNT-AIT 7 rue St Rémésy 31000 TOULOUSE of via het elektronische platform : https://www.paypal.com/paypalme/cntait1 (valideer “Geld sturen naar een familielid” om minder bankkosten te betalen)

#العسكر_للثكنات_والجنجويد_يتحل

De militairen in de kazernes en de milities (janjawid) ontbinden

#لاتفاوض_لاشراكة_لامساومة

Geen onderhandeling, geen samenwerking, geen gemarchandeer.

#ضد_الحرب

Tegen de oorlog

#السلطة_سلطة_شعب

De macht is de macht van de bevolking

(1) zie artikel « SOUDAN 2022 : LECONS POUR L’ANARCHISME » http://cnt-ait.info/2022/01/14/soudan-lecons

Verklaring van het Soedanees Netwerk van Verlichting

*Tegen oorlog

*Voor democratie en vrede

*Voor vrede en veiligheid

We zijn door degenen die betrokken zijn bij de politieke crisis meegesleurd in de hel van een oorlog waarvan we het einde niet kennen, maar waarvan we de doelen en resultaten wel kennen.

*dood en vernietiging

Vandaag bevindt onze bevolking zich te midden van oorlog, ontheemding en hongersnood, in een situatie die het niet gekozen of gezocht heeft, want die is ontstaan door het recht op burgerlijke verandering, rechtvaardigheid, vrede en stabiliteit te verdrijven.

En in deze richting en in deze beproeving wenden wij ons vandaag tot onze bevolking, met een beroep op hun wijsheid en verfijnd gedrag en op de gewoonte van vrede die wij van hen kennen.

De partijen in het bloedige conflict, met hun moreel verval, criminele eigenzinnigheid en liefde voor bloed, proberen de cirkel van hun absurde oorlog te verbreden en hun verfoeilijke wedloop naar macht en unilateralisme te versnellen.

We moeten ons zo ver mogelijk van hen opstellen, niet de hulp zijn van een moordenaar die onze naam uitbuit, wie hij ook is (met of tegen), en we moeten allemaal streven naar een revolutie. Glorieuze december zal doorgaan in vrede, vrijheid en rechtvaardigheid

Wij, van het Soedanese Verlichtingsnetwerk, roepen op tot de vorming van een zo groot mogelijk netwerk tegen oorlog.

Wij bevestigen dat onze kracht niet zal worden gebroken en dat wij ons niet zullen laten verzwakken of compromitteren in onze vrijheid of in de lijn van de revolutie die wij nastreven.

En de stemmen van hen die oproepen tot oorlog en conflict zullen tot zwijgen worden gebracht.
20/04/2023