Ga naar de inhoud

‘Instortend bouwwerk’

De quote van de dag over de existentiële crisis die het systeem momenteel beleeft, komt van Noam Chomsky, hieronder. Maar ook David Harvey’s metafoor van het ondode systeem is het lezen meer dan waard. Ondertussen is de VS voor het eerst in het bestaan zijn hoogste kredietwaardering verloren, en dreigt in Griekenland zoiets basaals als de gezondheidszorg finaal door de hoeven te zakken.

1 min leestijd
Placeholder image

 

“The spectacle is even coming to frighten the sponsors of the charade. Corporate power is now concerned that the extremists they helped put in office may in fact bring down the edifice on which their own wealth and privilege relies, the powerful nanny state that caters to their interests.” (artikel Chomsky bij Truthout)

Ondanks hevig gelobbie, en de belofte van ongekende bezuinigingen, is de VS zijn hoogste kredietwaardering (bij S&P in ieder geval) kwijtgeraakt.

Grieks gezondheidssysteem staat ‘op punt van instorten’

Prachtig stuk van David Harvey, waarin het huidige systeem vergeleken wordt met dat van een zombie: niet levend meer, maar ook niet dood en alleen nog in staat om braindead vooruit te strompelen en alles op te eten wat’ie tegenkomt. Met een voorzichtig optimistische conclusie: massale directe actie zou er nu wat van kunnen maken. Met meer dan 400 reacties… Na het weekend hier ook vertaald te vinden.