Ga naar de inhoud

IndonesiëWeek: geen korvetten naar Indonesië

Help mee de grootste wapentransactie van de afgelopen twintig jaar te stoppen.
Nederland wil twee marineschepen leveren aan Indonesië;. Ondanks conflicten, corruptie, mensenrechtenschendingen en machtsmisbruik door militairen.

2 min leestijd
Placeholder image

Picket Line
Geen Korvetten naar Indonesië
Datum : Zaterdag 23 oktober 2004
Plaats : op de Dam
Tijd : 12.00-14.00.

Indonesia House-Aceh Peace Alliance, de Campagne Tegen Wapenhandel, en XminY voeren momenteel gezamenlijk een campagne tegen het voornemen van de Nederlandse regering om korvetten te leveren aan Indonesië. De Picket Line is bedoeld om deze kwestie onder de publieke aandacht te brengen. Tijdens de actie zullen pamfletten en briefkaarten worden verspreid. Verder zal het worden verlevendigd door de Wayang Aksi poppen die eerder in die week werden vervaardigd (zie onder).

Workshop Wayang Aksi:
‘We Need Peace and Rice not Arms’
Datum : Dinsdag 19 oktober 2004
Plaats : Overtoom 301 (Voormalige Film Academie), Amsterdam
Tijd : 10.30-16.30
Gast : Muhamad Yusuf (Taring Padi Yogjakarta)
Voertaal : Indonesisch en Nederlands
In deze workshop vertelt een activist van Taring Padi over het gebruik van nieuwe media als ‘Wayang Aksi’, de activistische variant van de traditionele wayang-poppenvoorstelling en over straattheater/artperformance in de acties van de verschillende sociale bewegingen in Indonesië. Daarna zal gezamenlijk worden gewerkt aan het maken van deze Wayang Aksi met het thema: ‘We Need Peace and Rice Not Arms’. Deze Wayang Aksi poppen zullen in de Picket Line worden gedragen van zaterdag 23 oktober wanneer wordt gedemonstreerd tegen het voornemen om korvetten aan Indonesiëte leveren.

Organisatie : Indonesia House, Campagne tegen Wapenhandel en XminY.

*****

Wat is de IndonesiëWeek?
IndonesiëWeek is een jaarlijks terugkerende Indonesische activiteitenreeks. Een informatief en cultureel festival dat sinds 2002 elk jaar in de derde week van de maand oktober wordt gehouden.

Een week lang worden er op verschillende plaatsen in Nederland informatieve bijeenkomsten, debatten, workshops, maar ook culturele activiteiten als filmavonden en tentoonstellingen georganiseerd.

Het doel van de IndonesiëWeek is om gezamenlijk het Nederlandse publiek te informeren over de actuele maatschappelijke en culturele ontwikkelingen in de Indonesische archipel.

Verder verschaft de week een podium voor organisaties uit Indonesiëen de verschillende instellingen in Nederland die zich algemeen op Indonesiërichten- of juist op specifieke onderwerpen of bevolkingsgroepen in de Indonesische archipel – om hun werkzaamheden onder een breder publiek te brengen, toe te lichten, of bekend te maken.

Voor het hele programma: website indonesia house
Voor meer informatie over de levering zie: website Amok Maritiem

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door XminY.)