Ga naar de inhoud

Help Tamara, uitgezet maar niet uitgeteld

Tamara kwam als kind met haar familie naar Nederland om asiel aan te vragen. Zij en haar familie werden echter op een voor Tamara zeer traumatische manier Nederland uitgezet en teruggestuurd naar Armenië. Nu kan ze in Duitsland biologie studeren. Maar alleen als ze een bom duiten laat zien.

1 min leestijd

(Bron: geef.nl)

Ze was ten tijde van de uitzetting 14 jaar, en moest meemaken hoe ze uit hun schuilwoning werden gesleurd na een inval van de vreemdelingenpolitie, meteen werden opgesloten in Kamp Zeist en vervolgens uitgezet naar Armenië. In Armenië zaten zij nog een lange tijd ondergedoken omdat de politieke situatie niet veilig was.

Zie artikel in De Gelderlander: Armeens Gezin Bruut Uit Huis Gehaald en Uitgezet.

Ondanks deze zware omstandigheden gaf Tamara nooit op. Ze zocht altijd naar een mogelijkheid om te blijven leren omdat het haar droom was biologie te studeren. Uiteindelijk is het haar gelukt om toegelaten te worden voor een studie biologie in Duitsland.

Om in Duitsland te kunnen blijven studeren, moet zij ruim 10.000€ verzamelen. Dit enorme bedrag is nodig voor de verlenging van haar verblijfsvergunning. Je kunt Tamara helpen door te doneren zodat ze genoeg geld bij elkaar krijgt voor haar verblijfsvergunning.

Je kunt eenvoudig doneren via deze link:
https://www.geef.nl/nl/actie/make-tamara-s-biology-study-dream-in-germany-come-true/donateurs

Alle kleine beetjes helpen.