Ga naar de inhoud

Groenboerenplan

Boeren, (dieren)artsen en natuurbeschermers spreken zich uit in TV campagne: Kies 15 maart voor meer Groenboerenland!

2 min leestijd

Groenboeren boodschap stem groen en gezond.

Op 15 maart mogen we stemmen voor de provinciale staten- èn de waterschapsverkiezingen.

Deze verkiezingen gaan over de landbouw en de natuur die wij wensen.

Website groenboerenplan

De toekomst van onze landbouw is niet links of rechts, maar gaat ons allemaal aan. De landbouw heeft immers grote invloed op de kwaliteit van de lucht die we ademen, ons drinkwater, op natuur en landschap en de kwaliteit en beschikbaarheid van ons voedsel.

Daarom roept een grote coalitie van boeren- en maatschappelijke organisaties samen met artsen, dierenartsen en natuurbeheerders iedereen in een tv campagne op om op 15 maart voor meer groenboerenland te stemmen. De term Groenboerenland komt uit het Groenboerenplan: een tienpuntenplan voor een voedseltransitie naar een volhoudbare landbouw die gezond voedsel produceert voor iedereen binnen ecologische grenzen.

Genoeg te kiezen!

In deze tv-commercial spreken een aantal ondersteuners van het Groenboerenplan (boeren, (dieren)artsen, wetenschappers, natuurbeheerders, burgers) zich uit om richting de verkiezingen te stemmen voor de partijen die de problemen durven aanpakken. En niet op de partijen die de grote milieu, klimaat en gezondheidsproblemen bagatelliseren of zelfs ontkennen.  Stem met hoofd en hart voor onze toekomst, en dan valt er nog genoeg te kiezen!