Ga naar de inhoud

Globalinfo Digest nr. 7

Ahwel, weer wat luie links. Een service van globalinfo.nl van bedenkelijke waarde. In de hoop dat het weer lekker gaat regenen.

2 min leestijd
Placeholder image

Om niet in het net verstrikt te raken hebben we processed world.

Na de verkiezingen in Irak komt Schnews met een pleidooi voor een opmerkelijk standpunt: steun de groepen die voor democratisering strijden lees zelf.
Kinderen in Irak, foto’s van Bagdad Dweller hier te zien

Klippie van Solomon Burke: None of us are free… if one is chained.

Robert Fisk zit in Beirout.

Het betere scheldwerk (HST lives on…) vind je hier en komt uit Norn Iron.

Anarchistische praktijk jawel!

Eerder maakte de globalinfo digest al melding van de Amerikaanse eco-gevangene Jeffrey (Free) Luers. Die moet 22 jaar brommen omdat hij aktie ondernomen heeft tegen 3 yuppenbakken. 10-12 juni is er een internationale aktieweekend voor Jeffrey Luers: zie hier meer info.

Veel stof wierp de grap van Bush op om Wolfowitz te benoemen tot nieuwe president van de Wereldbank. De Anarchisten van de Interamerikaanse Anti-Ontwikkelingsbank : steunen de kandidatuur van harte in de hoop dat hij de bank tot de grond toe afbreekt..

Een tamelijk verbluffende verzameling nieuwe vondsten van de bewustzijnsindustrie.

Op het eerste globaliseringscafe van XminY kregen we onder meer onderricht in de werkwijze van het fenomeen Hedgefund. Maar nu blijkt er een opgericht te zijn die multinationals wil bestrijden. Zoals dat heet het systeem bestrijden met zijn eigen wapens.

Deze kunstenaar denkt dat hij politieke invloed heeft omdat kranten zijn briefjes afdrukken.

Barrikades in Parijs; in de oorlog en in mei ’68

Trouwe lezers van globalinfo Digest kenden’m natuurlijk allang, Banksy. Ineens haalde hij onlangs alle media omdat hij een schilderij in een duur museum in New York ophing. hier zie je er een. Blijkt hij in vier verschillende musea eigen werk te hebben opgehangen. De website van woostercollective grossiert overigens in geweldige straatkunst.

Zo, dat was het dan weer voor deze keer. Stuur nieuwe suggesties naar en wordt ook vooral allemaal donateur van XminY Solidariteitsfonds want dan kan die weer allerlei nuttige subversieve projecten steunen.

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Globalinfo.)