Ga naar de inhoud

Gent zat 20/04: Greenwash Circus

Vorig jaar organiseerde vzw Climaxi voor het eerst het Greenwash Circus. Met deze conferentie wilden we allerhande vormen van greenwashing in de kijker plaatsen en doorprikken. We spreken van greenwashing wanneer een bedrijf of een organisatie zich een groen imago aanmeet, terwijl daar in de praktijk weinig reden voor blijkt te zijn.

2 min leestijd
climaxi_2013

(Bron)

Tijdens die activiteit reikten we ook de eerste Greenwash Award uit, voor de organisatie die zich het actiefst toonde op het vlak van greenwashing. Op 20 april volgt de tweede editie van het Greenwash Circus. We strijken dit jaar neer in zaal “Planeet Mars”, vlakbij Gent Dampoort. Ook dit jaar nemen we tijdens workshops de genomineerden onder de loep en reiken we daarna de Award 2013 uit. De winnaars dagen meestal niet op…

Dit jaar zét Climaxi Electrabel (en zijn armoede-observatorium), deLimburgse Reconversie Maatschappij (boren naar Steenkoolgas) én Coca Cola (Ijsberencampagne WWF) in de spots. Andere organisaties dragen ook Deutsche Bank (steun aan olieboringen op de Noordpool) én Vlaams Instituut Biotechnologie (genetische manipulatie) voor.
Experten uit binnen- en buitenland komen de nominaties om 14 uur toelichten in werkgroepen: Andrew Higginbottom (Universiteit Kingston, Gr. Br.) schreef een boek over Coca Cola, Peter Polder(Groenfront!,NlL, o.v.) kent de gasboorbedrijven als zijn broekzak en Guido Kuyl (ACLVB) is energiespecialist. Jan Vande Putte van Greenpeace weet alles over Electrabrol en Frank Vanaerschot(Fairfin) stelt ons de Deutsche Bank voor. Field Liberation Movement tot slot fileert het Vlaams Instituut voor Biotechnologie.

Tijdens het slotdebat om 18 uur zoekt moderator David Dessers samen met auteurs/filosofen Michael Löwy (Br./Fr.) , Matthias Lievens, Anneleen Lievens én een vertegenwoordiger van de Field Liberation Movement naar oplossingen.

Tussendoor verfrissen we de geest met Braziliaanse snarenmuziek van Choro Original. Er is een bar voorzien met Eco&Fair broodjes Organisatie: Climaxi, Friends of The Earth, Socialisme 21, Fairfin e.a.

Zaal Planeet Mars, Land van Waaslaan 78, 9040 Sint-Amandsberg Inschrijven aangewezen: info@climaxi.org Inkom: 5 euro of een Lezen in de Lente kaart. The Greenwash Circus en Climaxi zijn partners in Lezen in de Lente, de literaire maand van Oost-Vlaanderen.