Ga naar de inhoud

Gaza/Israël: 58 doden, 2400 gewonden in een dag

Op de dag dat de familie Trump feestelijk de Amerikaanse ambassade inhuldigt die naar Jeruzalem is overgeplaatst, schiet het Israëlische leger lukraak Palestijnse demonstranten neer.

2 min leestijd

(foto: Palestine News Network)

De progressieve tv-zender in de VS Real News TV maakte deze twee reportages. Terecht merkt een voormalige Palestijnse minister op dat er geen sprake is van ‘wederzijds geweld’. Er is geen enkele Israëlische militair gewond geraakt. Dit was een van te voren gepland bloedbad. (In het TV-bericht is nog sprake van 52 doden, inmiddels is bekend dat er minstens 55 zijn).

Vele gewonden zijn er ernstig aan toe. Het dodental zal zeker nog oplopen en velen zijn voor hun leven verminkt. Israel lijkt wederom dumdumkogels gebruikt te hebben, die voor nog ernstiger verwondingen zorgen dan een gewone kogel.

The Palestinian Health Ministry reports that 1,204 Palestinians were injured with live ammunition. 79 were shot in their necks, 161 in their arms, 62 in the back and chests, 52 in their stomachs, and 1055 in their lower limbs.

At least 203 of the injured were reported to be children, and 78 women.

27 of the wounded Palestinians suffered very serious wounds, 59 serious injuries, 735 moderate wounds, and 882 suffered light wounds. (bron)

{youtube}EC0JTxpHokg{/youtube}

Deel twee:

{youtube}2cWOmZNVZLQ{/youtube}

Hier een eerder interview met Norman Finkelstein over de protesten

{youtube}KVx4h3sM62o{/youtube}

Bronnen om nieuws te volgen: