Ga naar de inhoud

G20: Maandag begin Rondenbarg-processen

Aanstaande maandag begint het proces tegen de 18-jarige Italiaan Fabio. Hij werd gearesteerd bij een politieactie in Rondenbarg die hevig bekritiseerd wordt ook in mainstream media.

2 min leestijd

Fabio en andere mensen die nog steeds vastzitten sinds de politie-overval in de vroege ochtend van vrijdag 7 juli, werden gearresteerd toen ze een demonstratie vormden in de straat Rodenbarg in de noordelijk Hamburgse wijk Bahrenfeld. Op beeldmateriaal, onder andere van de politie zelf, dat ze verborgen probeerden te houden, is te zien dat er vanuit de demonstratie niets gebeurde; men loopt achter een spandoek een brede straat in als de politie frontaal aanvalt en de mensen in de kop van de demonstratie – en anderen die niet weg kunnen komen – ernstig mishandelt.

Maar in de beschuldiging wordt alles omgedraaid en krijgen de arrestanten aangewreven dat ze de politie aangevallen zouden hebben. Ze zouden volgens de politie de politie massaal aangevallen hebben door onder andere met stenen te gooien. Er werden 73 mensen gearresteerd.

Zie ook het bericht in de Suddeutsche waarin gesteld wordt dat het enige dat er vanuit de demonstranten gegooid werd, drie bengaalse kaarsen waren (en niet eens naar de politie maar ‘op een lege straat’)

Elf demonstranten moesten na de politie-actie met botbreuken in het ziekenhuis opgenomen worden, talloze anderen raakten minder zwaar gewond.

Zie onder andere berichtgeving van de ndr
en ook hier ndr.

In het Italiaans over Fabio.

De ware reden voor het keiharde politieoptreden, was dat ze koste wat kost wilden voorkomen dat de demonstratie in de buurt zou komen van de toegangswegen naar de G20-top, die enkele uren later moest beginnen.

Er wordt opgeroepen om maandag massaal te komen demonstreren en ook op de andere dagen van het proces (16 en 17 oktober en 7 november) massaal steun te komen betuigen aan Fabio en andere arrestanten te laten weten dat ze bedankt worden voor hun inzet.

maandag 16 oktober om 8.30  voor de rechtbank Hamburg-Altona, Max-Brauer-Allee 91

Meer nieuws op https://unitedwestand.blackblogs.org

fabio Vettorel