Ga naar de inhoud

Franse repressie tegen anti-NATO dorp

Activisten meldden dat de Do It Yourself keuken “Le Sabot” op 31 maart op weg naar het anti-NATO dorp in Strassbourg is tegengehouden aan de Duits-Franse grens wegen het bezit van keukenmessen… Anderen die mee willen helpen bij de opbouw van het dorp zijn ook tegengehouden; zij hadden hamers en spijkers bij zich. Tegen de … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Activisten meldden dat de Do It Yourself keuken “Le Sabot” op 31 maart op weg naar het anti-NATO dorp in Strassbourg is tegengehouden aan de Duits-Franse grens wegen het bezit van keukenmessen… Anderen die mee willen helpen bij de opbouw van het dorp zijn ook tegengehouden; zij hadden hamers en spijkers bij zich.
Tegen de afspraken in treedt de Franse politie keer op keer het dorp binnen en gooide zelfs 6 stun-granaten richting beveiligingsmensen. Ook neemt het aantal arrestaties toe ondanks dat de demonstraties nog moeten beginnen.
Opgeroepen werd tot een vergadering op de Pont d’Europe op 1 april in solidariteit, vlak voor de aangekondigde "United Parade against the Security Circus".

Meer in: "Repression began with the kitchen, Freedom ended up in the garbage "