Ga naar de inhoud

Frankfurt protest deel 2

Herinner je je nog die protestdagen in mei in Frankfurt? Die gingen niet door. Althans, alles werd verboden en wie toch waagde te proberen in de buurt van de ECB te komen, werd opgepakt. Behalve dan op zaterdag 19 mei, toen 25.000 mensen wel toegestaan werd te demonstreren. Hoe dan ook, de organisatoren van toen pakken de draad weer op, en organiseren op 20 en 21 oktober debatten in de Frankfurtse binnenstad, en plannen nieuwe blokkades in het voorjaar.

1 min leestijd
frankfvergiet

Zie voor het programma op 20 en 21 oktober de website

 

Van 19-23 november is er een tegenprogramma gepland tegen de Euro finance Week (in Frankfurt)

 

2-4 november is er een internationale bijeenkomst van activisten in Madrid (correctie, er stond eerst Barcelona, maar het is echt in Madrid) waar onder andere plannen voor Frankfurt in het voorjaar worden gesmeed.

 

En van 8-10 november is er in Florence (Italië) de 10-jaar-na-het-eerste ESF (Europees Sociaal Forum) bijeenkomst

 

Overigens heeft ook het netwerk dat op 31 maart een felle (internationale) antikapitalistische dag organiseerde, en in Frankfurt 6000 mensen op de been bracht, in Griekenland vergaderd over nieuwe plannen

Op 31 maart werd ook in Nederland een demonstratie gehouden, in Utrecht.

 

Mensen die in Nederland met deze thematiek aan de slag willen gaan, kunnen onder andere terecht bij het komende (8e) 2.Dh5-festival (http://www.2dh5.nl) van 23-25 november in Amsterdam

 

——————

 

Ander nieuws is dat over een van de verboden bijeenkomsten van toen (namelijk die tegen het verbieden van de andere bijeenkomsten, georganiseerd door het Komitee für Grundrechte und Demokratie) een hogere rechter heeft besloten dat het niet verboden had mogen worden. (persbericht)