Ga naar de inhoud

Food Autonomy Festival 2019

Ja, het is waar dat we dit jaar de derde editie van ons Food Autonomy Festival (FAF) zullen organiseren! En dat niet alleen. Omdat de laatste twee jaar zo geweldig waren, breiden we de FAF dit jaar uit van een eendaags evenement naar een driedaags agro-actiekamp! Het festival vindt plaats ter ondersteuning van de bedreigde biologische boerderij Boterbloem / Lutkemeerpolder, tegen het door SADC/Schiphol geplande bedrijventerrein en de betonnen en plastic winstgedreven bedrijvenwereld die zulke vernietiging nodig heeft.

3 min leestijd

(Bron: Aseed, vertaling globalinfo.nl (donateur worden?))

Waar: Lutkemeerpolder in Osdorp (Lutkemeerweg 262, 1067 TH Amsterdam)

Met dit festival in de Lutkemeerpolder ondersteunen we de biologische Boterbloem-boerderij, die hier sinds 1916 is gevestigd. De afgelopen 20 jaar probeerde de Gemeente Amsterdam een bedrijventerrein op de akkers aan te leggen. De boerderij verzette zich en gebruikt het land nog steeds voor voedselteelt. Het gebied er omheen is nu echter wel ‘ontwikkeld’ en binnenkort willen ze aan het laatste deel beginnen. Het gaat hier om historisch landschap en de laatste vruchtbare grond voor akkerbouw van Amsterdam.

Wanneer: Vrijdag, 31.05 (8 am) tot zondag, 02.06. (2 pm)

Waar het om gaat: van chemische meststoffen voor grootschalige monoculturen tot landbouwmachines en voedselverwerking en transport, het industriële voedselsysteem leunt zwaar op fossiele brandstoffen. De gevolgen kunnen niet langer worden genegeerd: klimaatverandering, ecologische crisis, vernietiging van levensonderhoud … We moeten actie ondernemen! Hoe kunnen we evolueren naar een fossielvrij landbouw- en voedselsysteem? Tijdens het FAF zullen verschillende collectieven concrete alternatieven voorstellen om autonoom te worden van agro-industriële bedrijven en fossiele brandstoffen. Van praktische activiteiten tot gesprekken en debatten over agro-ecologie, stadslandbouw en strijd om land… Iedereen krijgt de kans om bij te dragen en deel te nemen aan een noodzakelijke transitie. Laten we samenkomen om onze strijd tegen het industriële voedselsysteem te organiseren!

Routebeschrijving: Vanaf Centraal Station de trein nemen naar Station Lelylaan. Daar vertrekt tram 1 (richting Osdorp De Aker) tot aan de eindhalte, de Matterhorn. Vanaf daar is het 15 minuten lopen. Met de fiets is het een mooie rit van 35 minuten vanaf het Centraal Station.

Camping: Wij bieden gratis kamperen van donderdag (30.05.) des avonds tot zondagmiddag (02.06.) Op het festival. We hebben toiletten en waterpunten, maar geen douches.

Kosten: het festival is gratis, maar donaties in contanten worden zeer op prijs gesteld. Geen van de organisatoren, sprekers of mensen die workshops geven, worden betaald, alles wordt op vrijwillige basis georganiseerd. Er zijn echter kosten verbonden aan de infrastructuur en daarom willen we een donatie van 8 euro per dag aanraden. Ook het eten, dat wordt verzorgd door “Le Sabot”, is gebaseerd op donaties en het kookcollectief heeft als voorstel 7 euro per dag voor koffie, thee, ontbijt, lunch en diner.

Honden op het festival: we zouden het op prijs stellen als u uw hond niet zou meenemen, omdat we een volledig kinderprogramma hebben dat hopelijk veel kinderen zal aantrekken. Als u geen mogelijkheid heeft om uw hond niet mee te nemen, houd hem dan aan de lijn en ruim de troep op.

Wat mee te nemen: als je kampeert, breng dan kampeeruitrusting mee. Breng ook contant geld mee, we hebben geen mogelijkheid om digitaal te betalen. Voor mensen die op vrijdag (10.00 tot 12.00 uur) willen deelnemen aan de landbouwworkshop, neem alsjeblieft een fiets mee. Voor de yogalessen zou het geweldig zijn als mensen hun eigen matten konden meenemen.

Toegankelijkheid: Er zal een toegankelijk toilet op het terrein zal zijn en we proberen een paar houten paden te maken, is de grond op het kamp erg ongelijk, wat voor sommige mensen moeilijk bewegen is. Als u een specifieke behoefte heeft, kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie over hoe we het kunnen proberen aan te passen, via info@aseed.net

HOE mee te helpen: We hebben mensen nodig om te helpen bij het opbouwen van het festival op donderdag 31 mei in de middag en het ontmantelen van het kamp op 2 juni vanaf 14 uur. Als je wilt helpen, neem dan contact met ons op via info@aseed.net

Voor het programma zie illustratie hieronder en meer op de website.

FAF PROGRAM LATEST 1 1024x768