Ga naar de inhoud

Flyeractie tegen huisuitzettingen door vastgoedinvesteerders Vivada Properties / Orange Capital Partners

In het Laakkwartier in Den Haag worden twee jonge huurders na een tijdelijk contract uit hun huis gezet door Vivada Properties, onderdeel van vastgoedinvesteerder Orange Capital Partners en eigenaar van ruim 3000 (!) woningen in de Randstad. Het kan niet zo zijn dat in tijden van een nationale woning- en gezondheidscrisis investeerders zoals OCP de volledige controle hebben over de woonsituatie van zoveel kwetsbare huurders.

2 min leestijd
(Bron: Facebook BPW)
 
Daarom is BPW Den Haag samen met deze huurders het verzet gestart tegen tijdelijke huurcontracten en deze huisuitzettingen door vastgoedinvesteerders! Huisvesting is geen verdienmodel, het is een mensenrecht!
Op donderdag 20 augustus starten we de campagne met een flyeractie in Laakkwartier. Er zal een kleine infostand zijn in de wijk met flyers, stickers en wat te drinken. We starten om 19.30, maar je kan op elk moment mee komen helpen!
 
Het doel van de actie is om meer mensen bewust te maken van hoe schadelijk de invloed van tijdelijke contracten en vastgoedinvesteerders is op de huidige woningcrisis. Tegelijkertijd zoeken we huurders die in dezelfde onzekere situatie zitten om hun verhaal te delen en zich bij onze strijd voor woonzekerheid te voegen!
Dus;
– Betaal jij elke maand je huur aan Vivada Properties, Orange Capital Partners of een andere grote investeerdersmaatschappij?
– Heb je een tijdelijk huurcontract van 2 jaar of minder?
– Of wordt je gedwongen te verhuizen tijdens de woon- en coronacrisis?
Neem dan contact op met BPW Den Haag of stuur een mailtje naar
denhaag@bondprecairewoonvormen.nl
 
Alles zal conform de coronamaatregelen verlopen, er zijn eventueel handschoenen en maskers beschikbaar. Wil je flyers helpen verspreiden op een ander moment, of bijvoorbeeld in je eigen wijk, neem dan even contact op met BPW Den Haag. Kun je helemaal niet langskomen maar wil je onze strijd tegen vastgoedinvesteerders wel steunen? Deel dan dit evenement zo veel mogelijk op sociale media en houd de facebookpagina van BPW Den Haag en Bond Precaire Woonvormen in de gaten voor meer informatie rondom deze campagne! Samen maken we een vuist tegen vastgoedinvesteerders en voor woonzekerheid, niet alleen voor Nick & Stefany, maar voor iedereen die slachtoffer is van het huidige woonbeleid.
 
Links:
www.bondprecairewoonvormen.nl

www.facebook.com/bondprecairewoonvormen

www.facebook.com/bpwdenhaag
www.twitter.com/precwoonvormen