Ga naar de inhoud

Eindelijk debat: Ploumen blaast OS op

Minister Ploumen van OS heeft nu haar langverwachte nota over de toekomst van Ontwikkelingssamenwerking naar buiten gebracht. Binnenkort moet dat ook door het parlement geloodst worden. Kort samengevat: zware bezuinigingen die al bekend waren en wat overblijft wordt steeds meer besteed aan/via het Nederlandse bedrijfsleven. VOC mentaliteit met een laagje ‘verantwoord ondernemen’?

1 min leestijd
Placeholder image

 

Analyse Vice Versa: link naar artikel

 

Zelfs wapenhandel kan volgens Ploumen duurzaam

 

Nota compleet als pdf

 

Uitleg op website ministerie.

 

Her en der vinden nu bijeenkomsten plaats om deze koerswijziging te bediscussiëren. Zoals deze Talkshow vanavond (maandag 8 april) in het Humanity House in Den Haag

 

Of het Follow The Money debat donderdag in het Tropenmuseum

 

Woensdag wordt mevrouw Ploumen dankbaar onthaald door het bedrijfsleven (of zoals haar agenda het online beschrijft: Woensdag 10 april
Minister Ploumen houdt een toespraak bij de Week van de Ondernemer in het Beatrix Theater in Utrecht. Daar wordt ook de website www.ondernemeninontwikkelingslanden.nl gelanceerd.)

 

Het grotere kader van dit alles wordt geschetst in de onlangs verschenen brochure Europa en de ontwikkelingslanden, hoe de EU verdient aan het zuiden (download, pdf, (uitg: Globalinfo en AnderEuropa, 2012))

Ook op papier verkrijgbaar, oa. bij bovengenoemde debatten. Bestellen tegen portokosten kan hier