Ga naar de inhoud

Een avond over Sociale Ecologie in Brussel op 10/2

Een echte brug tussen anti-autoritaire strijd tegen systemen van onderdrukking en systemische ecologie. Sociale ecologie, theoretisch ontwikkeld door Murray Bookchin, is een solide politiek instrument dat uitgaat van de veronderstelling dat al onze ecologische problemen eigenlijk voortkomen uit onze sociale problemen. De sociale ecologie biedt dus een analysekader dat rekening houdt met onderdrukkingssystemen en een concreet voorstel voor een sociaal model: het libertair communalisme.

1 min leestijd

(Voor u vertaald door globalinfo.nl, de voertaal zal Frans zijn, wellicht is er fluistervertaling? Bron: FB UCLB )

Het Front voor Sociale Ecologie van de  Union Communiste Libertaire Bruxelles en Actrices & Acteurs des temps présents nodigen u uit voor een avond gewijd aan de sociale ecologie zoals die door Murray Bookchin werd uitgedacht. Sistine d’Ydewalle, die haar scriptie over dit onderwerp schrijft, zal eerst uitleggen wat sociale ecologie is en hoe, van Rojava tot de Gilets Jaunes van Commercy, via de Verenigde Staten en Chiapas, experimenten met directe democratie zijn opgezet, geïnspireerd door Murray Bookchin. Wij stellen vervolgens een collectieve lezing voor op basis van een tekst van de heer Bookchin.

PROGRAMMA VOOR DE AVOND:

18:30: Welkom en opening van de bar.

19.00 uur: een lezing van Sixtine Ydewalle…

20.00 uur: Pauze.

20h15: Collectieve lezing van een tekst door Murray Bookchin

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Waar? in DK (70b, Dansemarkstraat, 1060 Brussel)
Wanneer? 10 februari 19.00 uur.
Toegang zonder registratie – Gratis

KINDEREN VAN ALLE LEEFTIJDEN WELKOM!
￰Er wordt een dagopvang georganiseerd voor kinderen, gratis en zonder registratie. Aarzel echter niet om ons dit per bericht te laten weten, vooral als er specifieke behoeften zijn!