Ga naar de inhoud

Duiding van de Trump/Putin-chaos bij RNN

De Amerikaanse progressieve onlinezender Real News Network put zich dagelijks uit in verslaggeving over het beleid van de Amerikaanse regering. Ook andere zaken komen aan bod, maar een kritische kijk op de ‘eigen’ macht is hun hoofdactiviteit. Dit is allemaal vrij toegankelijk op hun website.

2 min leestijd

(Ze kunnen hun werk overigens doen dankzij de maandelijkse giften van honderden donateurs)

Donald Trump en de zaak van de Russische inmeningen in zijn verkiezing hebben de gemoederen dermate hoog op doen laaien dat het een theater is geworden vol anti-Russische hysterie. Dat zorgt ervoor dat de werkelijke oorzaken van het aan de macht komen van Trump buiten beeld blijft, evenals de werkelijke effecten van diens beleid, volgens hoofdreadacteur Paul Jay en zijn analist Aaron Mate in een lange discussie die geillustreerd wordt met stukken beeldcitaat uit Amerikaanse media.

Trump, zo luidt de titel van de uitzending, is het symptoon van een systeem dat uit elkaar valt.

{youtube}DGwmQ54-jc0{/youtube}

Tegelijkertijd doet RNN ook aan aavullende onthullingsjournalistiek, en is daarbij niet bang om nieuwe beschuldigingen, of theorien daartoe, los te laten op Trump’s handelen.

Neem bijvoorbeeld de uiteenzetting van professor gerald Horne, die vermoedt dat Trump nog steeds een strategie volgt van de extreemrechtse voormalige ‘adviseur’Steve Bannon om – met de steun van Rusland – de aanval te openen op China en Iran. Democraten en mainstream media zouden zich het riet in laten sturen door de anti-Russische hysterie, en geen oog hebben voor de grote lijnen.

{youtube}PZsZQ-e95GA{/youtube}

Zie voor de tekst van het programma, de transcript, hier:

(PS: ook globalinfo heeft graag donaties)