Ga naar de inhoud

Donderdag staking leraren basisonderwijs

Donderdag gaan de leraren van de lagere scholen staken. Misschien niet alle, maar de oproep tot staking zal massaal opgevolgd worden. En terecht.

2 min leestijd

(Foto: leraren van basisschool Zuiderzee op Steigereiland in Amsterdam geven aan dat ze gaan staken)

De lageres-school-leraren willen meer geld, voor henzelf (ze eisen simpelweg dat ze evenveel krijgen als collega’s bij het middelbaar onderwijs, nu liggen die een stuk hoger). En ze eisen dat er sowieso meer geld naar het basisonderwijs gaat zodat daar meer personeel aangenomen kan worden en de werkdruk omlaag kan.

Juf Maaike legt het hier uit.

Eerder deden de leraren al een waarschuwingsstaking van een uur. Nu is het dus (op 5 oktober) de hele dag. En als dat niets oplevert, heeft een van de organiserende groepen al laten weten, komen er in november wilde stakingen van twee dagen…

Voor de duidelijkheid, het betreft dus de mensen die vijf dagen per week voor je kinderen zorgen. En ook om de kwaliteit van het onderwijs dat die kinderen krijgen. Voorwaar geen kattepis dus

Zie voor meer informatie de websites: https://www.poinactie.nl/
en https://www.pofront.nl/

(PO in Actie is de acties begonnen, andere bonden zoals FNV, CNV en AOB doen echter evenzeer mee)

Leraren die staken en geen lid zijn van een bond die de stakingsdag voor haar leden uitbetaalt, verliezen overigens hun loon voor die dag.

Hieronder de ‘les’ op de voordeur van de school van mijn zoontje van vijf:

IMG 8523

IMG 8524