Ga naar de inhoud

Dolle Dwaze Domela Dagen in Appelscha van 5-7 juli

Kom allemaal naar de Dolle Dwaze Domela Dagen in Appelscha van 5-7 juli!! In het eerste weekend van juli 2019 (van vrijdag 05 juli tot en met zondag 07 juli) zal er op het kampeerterrein in Appelscha een 2e politiek zomer bijeenkomst plaats vinden. De Dolle Dwaze Domela Dagen (DDDD).

3 min leestijd

Waar: Kampeerterrein Tot vrijheidsbezinning, Aekingaweg 1, Appelscha, Netherlands
Wanneer: 5-7 juli 2019

Op het kampeerterrein tot vrijheidsbezinning is er, vanaf vrijdagmiddag 05 juli, een programma georganiseerd die bestaat uit verschillende workshops, politieke verdieping, muziek, verhalen en lekker eten in de zon. Net als in 2018 tijdens de toenmalige politieke zomerdagen is het de bedoeling dat op een zeer gemoedelijk manier nagedacht zal worden over radicale politiek en politieke acties. Dit jaar willen extra aandacht besteden aan de strijd voor arbeidsmigranten, langer stil blijven staan als anarchisten bij lopende onlusten (aansluiten en met welke boodschap), strategieën bespreken tegen het huidige nationalistische denken in Nederland en ruimte geven aan de feministische tendens in de beweging (patriakraakt ovb). Ook staat er een boekbespreking (door Jan Bervoets) op het programma waarna je visie op Domela wellicht is gewijzigd.

Op vrijdagmiddag zal er een voor verzameling plaats vinden van de werkgroep Arbeid van de Vrije Bond om wederom flyers uit te gaan delen aan de werknemers van het grote distributie centrum van Jumbo in Beilen. We willen om 13.00 uur (05 juli) op het kampeerterrein voor verzamelen en dan gezamenlijk afreizen naar de plek waar veel arbeidsmigranten werken om hen te informeren over hun rechten. De werkgroep Arbeid heeft dit al vaker gedaan en de werknemers staan zeer positief tegenover dit initiatief. Deze flyer actie wordt uitgevoerd in een langer lopende campagne met als doel het focussen van aandacht op deze ernstige vorm van uitbuiting in de moderne kapitalistische samenleving.

Op vrijdagavond zal de mobiele actie keuken Le Sabot een veganistische maaltijd bereiden (www.lesabot.org). Vanaf zaterdagochtend (na een plenaire opening) zullen de workshops starten (een workshop per dagdeel) en deze lopen tot en met zondagmiddag. Zodra het programma definitief is zullen we dat via de bekende kanalen breed verspreiden. In de avond is er ruimte voor muziek en film. Your local pirates laten dan ook hun strijdliederen horen. Bij het kampvuur zal er dan gelegenheid zijn om verhalen aan te horen vanuit de recente geschiedenis. Zoals de laatste Ende Gelande acties en hoe staat het met het mooie Lutkemeerpolder gebied. Tijdens het hele weekend zal er ook weer een boekscan workshop zijn en kunnen de boekenliefhebbers zoeken in het uitgestalde aanbod. Op zondagmiddag zal Jan Kees Helms zijn fotoboek Deportaties muzikaal presenteren.

Het is de bedoeling dat iedereen op het terrein zal overnachten in tenten. De kosten voor zowel het terrein als voor het eten zal gaan op donatie basis. Dat houdt in als je geld hebt doneer je je bijdrage en heb je weinig of geen geld dan doneer je minder of niets. De kosten voor het kamperen is 4,50 euro per persoon (incluis tent) en de kosten voor het eten is voor het hele weekend 15 euro (dat is ontbijt, lunch, avondeten, inclusief koffie en thee).

Voor meer informatie kun je ons contacten via domeladagen@riseup.net en meer informatie over het kampeerterrein via www.anarchistischecamping.nl

Tot vrijdag 05 juli in de Friese Wouden.