Ga naar de inhoud

Do Your Bit!

Je vrijheid op internet wordt de laatste jaren steeds meer beknot. Je gegevens worden opgeslagen en geanalyseerd. Je internetverkeer wordt afgeknepen en geblokkeerd. Bits of Freedom heeft tot doel dat internet open blijft voor iedereen, waar iedereen informatie digitaal kan delen en waar privé communicatie privé blijft.

… en met succes …

Bits of Freedom is een jonge beweging, maar heeft met hulp van vele fans en supporters al grote successen geboekt het afgelopen jaar. Daardoor hebben ze in Nederland zelfs geschiedenis geschreven: als eerste land in Europa nam de Tweede Kamer met een overgrote meerderheid netneutraliteit aan.

3 min leestijd
doyourbit

… en heeft alle steun hard nodig…
Denk bijvoorbeeld aan alle privacy-perikelen rondom Facebook en Google of denk aan de onrust rondom DigiNotar en de veiligheid van onze communicatie op internet. Ook het komende jaar staat Bits of Freedom veel te doen tegen grote overheden, machtige bedrijven en geslepen lobbyisten. Dat kan mede met jouw hulp en steun.

…tijdens de donatiedag op 6 oktober.
Op donderdag 6 oktober zullen zij proberen om 1500 nieuwe donateurs te vinden. En jij kunt daarbij helpen. Ten eerste natuurlijk door die dag zelf een donatie te doen. Maar dat is niet alles.

Bijvoorbeeld met een banner
Je kunt helpen door een banner op je website te zetten. Het plaatje van dit nieuwsbericht kan je laten verwijzen naar; https://bof.nl/doyourbit

Bits of Freedom komt op voor jouw internetvrijheid.
We maken ons hard voor een open en vrij internet dat toegankelijk is voor iedereen, waar iedereen informatie digitaal kan delen en waar privé communicatie privé blijft. We nemen het graag op tegen grote overheden, machtige bedrijven en geslepen lobbyisten. Onze kracht is de combinatie van expertise, een constructieve lobby waar mogelijk en scherpe actie waar nodig. En met harde resultaten.

Onze successen
Door elk jaar de Big Brother Awards te organiseren, blijven we aandacht vragen voor privacyschendingen. Hierdoor hebben we privacy in de politiek en de media op de kaart gezet.
Begin 2011 voerden we campagne voor netneutraliteit, het principe dat internetgebruikers zelf kunnen blijven bepalen welke sites of diensten zij gebruiken. Hierdoor is een wetswijziging met overgrote meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen. Een primeur in Europa, die wereldwijd aandacht kreeg in de media.
Uit eigen onderzoek bleek dat het Ministerie van Justitie een landelijke zoekmachine met de bankgegevens van alle Nederlanders wilde bouwen. Bits of Freedom luidde eind 2010 de alarmbel, er volgden Kamervragen en binnen twee dagen was het plan van de baan.
En regelmatig geven we internetgebruikers praktische tips om veiliger te internetten. Samen met onze fans en deskundigen hebben we bijvoorbeeld Webwijs gemaakt, de gids voor Online Zelfverdediging in 5 Clicks. Hierin leggen we uit hoe je jezelf met vijf simpele maatregelen effectief beschermt tegen virussen, spam en privacyschendingen.

Ook jouw steun is hard nodig
Maar de waarheid is: om het komende jaar door te gaan met ons werk, hebben we je steun vandaag hard nodig. Bits of Freedom kan alleen blijven bestaan als veel mensen ons financieel steunen en zo ver zijn we nog lang niet. Doneer daarom vandaag en bescherm je internetvrijheid voor morgen.

- E-Mail: info@bof.nl Website: http://www.bof.nl/doyourbit