Ga naar de inhoud

Dit weekend 2.Dh5 in Den Haag

Dit weekend speelt zich voor de 9e keer het 2.Dh5-festival af. Een bijeenkomst voor uitwisseling van kennis over actievoeren en verandering afdwingen. Het begint vrijdagavond 31 januari met een bonte avond, en zaterdag en zondag zijn er de hele dag workshops en presentaties over de meest uiteenlopende onderwerpen.En zaterdagavond is er feest

2 min leestijd
2014-banner

Alle informatie is te vindenop http://www.2dh5.nl

Een van de laatste workshops op zondag 2 februari handelt over de stand van zaken van de crisis. Is die nu ineens weer over, zoals mainstream politici en media ons willen doen geloven. Of gaan we vrolijk verder naar nieuws stadia en dippen. En vervolgens: welke strategien te kiezen als antwoord. Uit het programma-boekje:

Stand van zaken economische crisis en verzet

Jean-Claude-Juncker-president-Eurogroep-crisis-verzet-2dh5-2014-den-haagWe horen nu voor het zesde opeenvolgende jaar dat de crisis ‘overwonnen’ is en dat er binnenkort weer opgelucht adem gehaald kan worden en tijden van riante groei zullen aanbreken. Dat zijn dan altijd mainstream economen en politici die dat verklaren. Daar staat een hoop scepsis tegenover, en ook onderbouwde meningen dat we nog steeds gevaarlijk onstabiel bezig zijn, schulden nooit meer terug te betalen zijn, en de volgende crisis zo weer toe kan slaan.

Wat is nu de werkelijkheid en vooral: wat moeten we daar mee aan? Na een inleidende aftasting van de recente economische ontwikkelingen (door Alex Beunder, mbv input van Angela Wigger die elders in Europa verplichtingen heeft, beide economen) volgt een debat over een serie actuele kritische positioneringen van ‘links’. Zo was er in december een poging om de Europtop in Brussel massaal te blokkeren, gaat Blockupy weer richting Europese Centrale Bank in Frankfurt optrekken. Ook heeft de Euromemorandum-groep een uitgebreid manifest opgesteld en is er een boek en verklaring voor “een egalitair europa” verschenen.

De verschillende initiatieven worden belicht en besproken. Mmv. Kris Scholl (Univ. Louvain-La-Neuve) en Willem Bos (Ander Europa).

Zie voor de rest van het programma de website 2dh5