Ga naar de inhoud

Directe actie = direct resultaat

Nou ja, soms vergt het wat doorzettingsvermogen. Maar, zoals de leus van de revolutionaire internationale vakbond IWW luidde: Direct Action Gets The Goods. Aan directe actie heb je wat.

3 min leestijd

Uitzettingen van ongedocumenteerde migranten uit Engeland naar Rwanda (u weet, zo’n veilig land) gaat even niet door. De laatste vliegtuigmaatschappij die nog bereid was een vliegtuig te lenen voor dergelijk moorddadig gepest van hardwerkende burgers, Privilege Style uit Spanje (Mallorca), heeft bekend gemaakt dat het afhaakt. Het bedrijf heeft een persbericht naar buiten gebracht dat het een keer een vlucht met zeven uit te zetten personen heeft gemaakt, maar dat nooit meer te zullen doen.

De beslissing kwam nadat er actie tegen het bedrijf werd gevoerd door mensen die solidair zijn met migranten in Engeland. Er werd onder meer met spandoeken actie gevoerd bij een wedstrijd van Barcelona tegen Real Madrid, waarvan de teams soms met het bedrijf charterden. (Bron)

Volendam stop met Zwarte Piet.

Yes mensen als zelfs Volendam er geen trek meer in heeft, is de strijd tegen racisme op kinderfeesten wel haast gewonnen. We hoeven hier niet te herinneren aan de acties van de laatste jaren. Volendam was een van die dorpen met een hardnekkige witte suprematie-sinterklaasvereniging en opgeruide mensen die vreedzame antiracisten met vuilnis en erger bekogelden. Maar laat nu weten dat het afgelopen is. Blijft natuurlijk opletten wat voor pieten ze in gaan zetten, maar die pikzwarte karikaturen zijn met onmiddellijke ingang eindelijk opgegeven.(Bron)

Een fascist die een praatje zou houden bij FVD is dit weekend gecanceld (Alfred Vierling zou een naziverhaal voor de dvd in Amsterdam houden, veel mensen hebben daarover lopen berichten, afgelast, bron is de website van de fascisten zelf, daar gaan we natuurlijk niet naar linken).

Nu kan de aandacht gericht worden op antisemiet en door Bidet toegejuichte reptielensprookjesverkoper David Icke, er wordt opgeroepen om die gast, die door de coronawappies en FVD op 6 november op de Dam gezet zou worden, gepast te onthalen als dat doorgezet wordt.

Pegida (wapenhandelaar Wagensveld en nog wat wappies) wil deze zaterdag 22 oktober in Rotterdam een korenverbranding houden. Bij1 heeft opgeroepen tot een tegendemonstratie. (14:00 Stationsplein Rotterdam)

In Amsterdam kunt u die dag ook naar de 104e protestactie tegen verkoop van sociale woningen gaan, in de Govert Flinckstraat deze keer.

En dan zijn er nog de dames van het Ierse voetbalteam dat na het winnen tegen hun Schotse collega’s een liedje van de Wolftones in de kleedakmer zongen en daarmee precies de jusite toon aansloegen. Vreemd genoeg ontstaat er nooit ophef als er bloederige volksliederen aangeheven worden.

En er is vast nog veel meer te ageren, dat u zelf kunt bedenken.