Ga naar de inhoud

#DefendAfrin: Dringende oproep voor actie

In de laatste uren is de situatie in Afrin kritischer geworden: het binnenvallende Turkse leger en zijn geallieerde bendes jihadisten hebben vanuit verschillende kanten de stad ingesloten, met name vanuit de Shera-as. Ze liggen op 2,5 km afstand en bedreigen de stad direct.

2 min leestijd

(bron: infoaut foto: actie in Manchester, bron) en steun globalinfo.nl met een gift/donatie)

De situatie binnen Afrin is nijpend, de grote dichtheid aan mensen, met veel vluchtelingen uit de omringende dorpen die hier hun toevlucht hadden de schuilplaats hadden gevonden voor voor oorlog en bombardementen, het gebrek aan water – omdat toen Jihadis en het Turkse leger de Meidanki-dam veroverden, ze de toevoer hebben afgesneden en de in andere dorpen pompen hebben gebombardeerd. Er is ook een gebrek aan een aantal basisbehoeften. Nu is het concrete risico dat er de komende uren een toenemende kritieke situatie zal ontstaan en dat ze de stad zullen aanvallen; zelfs nu zijn er beschietingen met artillerie en vanuit de lucht op de perifere gebieden van de stad.

De Tev Dem (lokale revolutionaire bestuur, vert) heeft opgeroepen tot een algemene mobilisatie, een opstand overal ter wereld om Afrin te verdedigen, om het project van etnische zuivering te stoppen dat Erdogan en de Jihadi willen uitvoeren op de bevolking van Afrin, om te vragen om een no fly zone om de luchtbombardementen te stoppen, die ook een enorm aantal burgerslachtoffers veroorzaken – als ze verder zouden intensiveren en de binnenstad zouden bereiken, zullen ze zeker een bloedbad veroorzaken. Deze acties vinden al plaats in veel Europese steden, en ook in Bashur.

Wat nu moet gebeuren is dat de stilte van de internationale gemeenschap wordt doorbroken, die feitelijk samenvalt met dit plan; dit is wat gevraagd wordt aan alle bevolking in de wereld om Afrin en zijn bevolking te ondersteunen, om de revolutie in Noord-Syrië te ondersteunen, en vervolgens de hoop en het voorbeeld van de revolutie van onze eeuw voor een vrije en democratische samenleving waar veel verschillende evolkingsgroepen samen kunnen leven, ook als een voorstel van vrede voor Syrië. Een opstand om Afrin te verdedigen, maar ook om de hoop voor de hele mensheid te verdedigen.

———————–

Aanvulling:

De indrukwekkende korte documentaire ‘No Friend but the Mountains’:

{vimeo}257718365{/vimeo}