Ga naar de inhoud

Bond van ID-weigeraars opgericht!

De Bond voor iedereen die het nut niet inziet van een aangescherpte wet op de identificatieplicht, en wie daardoor in de problemen komt. “16 Miljoen mensen… (…)”

2 min leestijd
Placeholder image

Wordt lid van de Bond van ID-weigeraars!

Eindelijk is het zover, na weken getouwtrek rond girorekeningen en andere formaliteiten, kunnen we nu met trots presenteren: de Bond van ID-Weigeraars Geen ID, Goed idee.

http://www.geen-id.nl

De Bond van ID weigeraars is er voor iedereen die bezwaren heeft tegen de aangescherpte wet op de identificatieplicht en zelfs voor degenen die er aanvankelijk geen bezwaar tegen hadden en er toch last van bleken te krijgen. Leden zijn verzekerd tegen een eventuele boete wegens het niet kunnen of willen tonen van een identiteitsbewijs. En mocht je daardoor een nacht in de politiecel moeten zitten, dan hebben leden recht op een biologische appeltaart of een even biologische bos bloemen!

Alle nadere details over de Bond van ID-weigeraars zijn te vinden op de website http://www.geen-id.nl

Lid worden doe je door 15 euro over te maken (meer is uiteraard zeer welkom!) onder vermelding van naam, adres en email, op gironummer 3359414 van Geen ID, Goed Idee te Amsterdam. Stuur ook even een mailtje naar om je alvast op te geven.

Desgewenst kun je in de toekomst ook op sommige manifestaties en feestjes en dergelijke ter plekke lid worden, zodat je geen persoonsgegevens over post, giro of email hoeft te versturen.

Op 1 mei wordt De Bond gepresenteerd en vindt ook de eerste algemene ledenvergadering plaats. Leden ontvangen daarvoor binnen enkele dagen een uitnodiging.

Nou, hoort zegt het voort, maak 1,2, 3 iedereen lid van de Bond van ID weigeraars!

Groetjes, Ineke en Isaak Donderop

http://www.geen-id.nl

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door onbekend.)