Ga naar de inhoud

Boeren stoppen CETA

Vandaag stemt het Nederlandse parlement. In februari heeft Nederland de kans om het CETA-verdrag te stoppen. Als we dat niet doen, komen Nederlandse boeren verder onder druk te staan door oneerlijke concurrentie en wordt het nog moeilijker om een eerlijke prijs voor een zo milieu- en diervriendelijk mogelijk product te krijgen.

2 min leestijd

(Bron: boerenstoppenceta.nl)

Nederland kan CETA stoppen.

Hoe zat het ook alweer met CETA, het handelsverdrag tussen de EU en Canada? Heeft Nederland er nog iets over te zeggen? Jazeker! Want de Tweede Kamer stemt binnenkort over CETA. En als een meerderheid tegenstemt, stoppen we het hele verdrag. Voor de Nederlandse, Europese én Canadese boeren. En dat is mogelijk, want er is nog geen meerderheid voor. Als we de twijfelaars overtuigen, is het gedaan met CETA.

Roep de Kamerleden nu op: stem CETA weg en kies voor onze toekomst. Kom in actie!

CETA is een bedreiging voor een milieu- en diervriendelijke landbouw en veehouderij.

  1. We willen geen oneerlijke concurrentie met Canadese boeren, die goedkoper kunnen produceren door zwakkere regels voor dierenwelzijn, milieu, pesticiden en arbeidsomstandigheden.
  2. We willen meer waardering voor Nederlands voedsel, en geen onnodig gesleep met voedsel over de wereld.CETA gaat lijnrecht in tegen de kringloopvisie van de regering.
  3. We willen duurzame landbouw voor een eerlijke prijs. CETA leidt tot schaalvergroting, lagere prijzen en meer vervuiling van bodem, lucht, water en klimaat.
  4. We willen dat boeren sterker staan tegenover multinationale agro- bedrijven en supermarkten. CETA bevoordeelt juist de multinationals, die via investeringsbescherming veel meer macht krijgen dan het MKB en boeren.
  5. We willen voorkomen dat CETA de weg opent naar nog meer slechte handelsverdragen, zoals met Brazilië, Indonesië, Australië en de Verenigde Staten
  6. Zie ook bericht over de campagne  op boerderij)