Ga naar de inhoud

Blok voor klimaatrechtvaardigheid en systeemverandering

Tussen vrijdag 20 en vrijdag 27 september zal de eerste wereldwijde klimaatstaking plaatsvinden. Jongeren en volwassenen zullen in meer dan 100 landen de scholen en werkplekken verlaten om samen massaal de straat op te gaan. In Nederland wordt deze staking georganiseerd door een coalitie van grassroots initiatieven die oproepen tot decentrale acties op de 20e en om op vrijdag de 27e te staken en samen te komen in Den Haag.

2 min leestijd

Wij sluiten ons aan bij deze staking en roepen op om bijeen te komen in het blok voor klimaatrechtvaardigheid en systeemverandering. Omdat de klimaatcrisis slechts één symptoom is van een onhoudbaar politiek en economisch systeem. Een onderdrukkend systeem dat mensen tegen elkaar opzet en niet in staat is om klimaatverandering op een rechtvaardige manier tegen te gaan. Een systeem dat gebaseerd is op koloniale structuren van uitbuiting, geweld en vernietiging, dat al talloze levens eiste en nog zal eisen.

Zoals in Frankrijk de leus luidt: “Eind van de maand, eind van de wereld, zelfde systeem, zelfde strijd “. Daarom:

Loop met ons mee als je gelooft dat een meer rechtvaardige wereld mogelijk is!
Loop met ons mee als je niet gelooft in verandering binnen het systeem, maar in ontmanteling van het systeem.
Loop met ons mee voor solidariteit met migranten, (klimaat)vluchtelingen en tegen Fort Europa.
Loop met ons mee als je gelooft dat we samen een strijdvaardige en intersectionele klimaatbeweging moeten bouwen om klimaatchaos te stoppen!

Verzamelpunt en route: vanaf de Koekamp, vijf minuten lopen vanaf Den Haag CS, langs het Binnenhof en door het centrum terug naar de Koekamp https://tinyurl.com/yyola9u6

Voor meer informatie over de klimaatstaking en de acties die vanaf 20 september op verschillende plaatsen in het land georganiseerd worden als onderdeel van de internationale actieweek kijk op https://klimaatstaking.nl/ en op Wereldwijde klimaatstaking – sluit je aan!