Ga naar de inhoud

BIS waarschuwt voor economische onheil

Na eerdere berichten op globalinfo over een zeer onstabiele situatie in de mondiale economie, kunnen we nu een zeer onverdachte bron melden die dat bevestigt. De BIS, Bank for International Settlement heeft in haar kwartaalbericht precies dat gedaan. En de BIS is eigenlijk de ‘Centrale bank der Centrale Banken’.

1 min leestijd

Zie eerder alarmerende berichten over de stand van zaken van de economie hier en hier.

The Guardian illustreert het bericht over het BIS-bericht met een foto van de onttakeling van de Lehman Brothers bank, in 2008. Volgens The Guardian bericht de BIS dat “de mondiale economie lijkt op die van net voor de financiële crash”.

Volgens de BIS zijn investeerders massaal bezig om de alarmerende signalen dat de economie bezig is om oververhit te raken, in de wind te slaan. Consumentenschulden zijn ook weer aan het stijgen naar ‘onhoudbare niveaus’

“The Bank for International Settlements (BIS) said the situation in the global economy was similar to the pre-2008 crash era when investors, seeking high returns, borrowed heavily to invest in risky assets, despite moves by central banks to tighten access to credit.”

Lees verder bij The Guardian

Het kwartaalrapport van de BIS vind je hier.