Ga naar de inhoud

Behoud Lutkemeer: Lancering Voedselpark Amsterdam

De strijd om behoud van de Lutkemeerpolder gaat verder. Hoewel Ahold bekend maakte geen behoefte te hebben aan een distributiecentrum op die plek, is het Amsterdamse gemeentebestuur onder leiding van GroenLinks vastbesloten om de boel te asfalteren. Maar we halen het opgereden zand weer weg, en zijn begonnen met een crowdfunding voor een geweldig voedselpark aldaar.

1 min leestijd

(Bron: aankondiging op youtube)

Doe mee met onze crowdfunding!

Voedselpark Amsterdam kan een van de grootste landbouwparken worden in Europa. De 43 hectare biologische klei kan werk geven aan tientallen stadslandbouwers en groene ondernemers.

De grond zal duizenden gezinnen in de stad voeden. Het wordt een kenniscentrum voor hoogwaardige, biologische stadslandbouw. Bovendien wordt het een plek waar iedereen kan chillen op een kleedje, wandelen, tuinieren, oogsten en leren.

Het groene gebied zal met bomen, zeeën van bloemen en inheemse heesters plek bieden aan eindeloos veel insecten en vogels en andere dieren. Het wordt een zinderende, biodivers park dat de toekomstige stortbuien kan opvangen en verwerken.

De locatie? De Lutkemeerpolder in Amsterdam Nieuw-West, die nu nog braak ligt. Het plan van gemeente met deze grond: een distributiecentrum met grote dozen. Wat denk jij dat beter is voor de stad en de toekomst? Doe ook mee: www.voedselparkamsterdam.nl

{youtube}VDFoRjG3bGE{/youtube}