Ga naar de inhoud

Autonomen-congres Keulen: Changing Realities

Dit weekend wordt in Keulen een conferentie georganiseerd over Autonome Politiek

1 min leestijd
keulen

 

Zie de website voor meer informatie:

http://autonomepolitik.blogsport.de/

 

Eerder werd al een algemene oproep als achtergrondtekst uitgebracht http://autonomepolitik.blogsport.de/kongress-aufruf/ waarin het kader uiteengezet wordt. Het vorige congres was in 2009 in Hamburg. Toen stond het organisatiemodel van netwerken centraal. Deze keer gaat het meer over de vraag of beweging analyse en strategie nodig heeft (en zo ja: hoe en welke?). Twee andere draden in het programma zijn: discussies over militantie (of zo je wilt: geweld) en over solidariteit.

 

Ook zijn er twee uitvoerige readers uitgebracht met allerhande achtergrondteksten, analyses van de huidige maatschappelijke en economische ontwikkelingen en voorstellen voor beweging en strategie

http://autonomepolitik.blogsport.de/images/albareader2.pdf

 

Het programma staat nu ook sinds enige dagen online (http://autonomepolitik.blogsport.de/programm/) en daar is te zien welke onderdelen aan bod komen: van presentaties van actuele brandhaarden tot komende protesten (zoals tegen de Vergadering van EU-Ministers van Binnenlandse Zaken in Frankfurt) en nieuwe actiemodellen als het anti-atoom’schottern’.