Ga naar de inhoud

Anti-Fascistische Aktievoerders Verstoren campagnebijeenkomst van de extreem-rechtse Baudet en FvD

Een grote groep Utrechterse Anti-fascisten van o.a. Antifa Utrecht hebben maandagavond de campagnebijeenkomst van de extreem-rechtse Thierry Baudet en Forum voor Democratie in Utrecht verstoord. Baudet was in Utrecht met zijn zogenoemde ‘Vrijheidskaravaan’.

1 min leestijd

(Door antifa Utrecht) Meer nieuws hierover en mooie foto’s:  https://antifautrecht.nl/?p=324
 en indymedia.nl)

Een kleine 200 FvD aanhangers waren gekomen om naar de hatelijke speeches van Baudet te luisteren. Deze raakten behoorlijk geirriteerd doordat de antifascistische-actievoerders met potten, pannen, muziekinstrumenten en een luchtalarm een oorverdovend lawaai te maken.

Baudet die onder meer oproept om te stoppen met de ‘ongebreidelde immigratie’ sprak de menigte toe over corona. Zijn kritiek op het kabinetsbeleid kon door het geluid nauwlijks gehoord worden. Hij maakte in zijn speech duidelijk dat hij: “graag gewoon anti-fascisten op hun bek had geslagen”.

De politie liet echter zijn ware aard zien door niet in te grijpen tegen deze opruiing. De beveiligers van het fascistische FvD krijgen namelijk de vrije hand om met geweld geluidsapparatuur te ontvreemden van de demonstrerende anti-fascisten. Door kordaat optreden lukt dit niet.

We mogen fascistische partijen als FvD nooit ruimte geven om het verderfelijke gedachtengoed te verspreiden. Daarom is een tegengeluid als deze, hoe klein ook een absolute noodzaak.

No Pasaran!

Antifa Utrecht.

Aanvulling Globalinfo: Zie ook: Journalistenmening: Baudet ging in Utrecht Grens Over