Ga naar de inhoud

#Alstaanwijermetzijntweeen!

Demonstratie op Schiphol tegen uitzetting Lili & Howick versus kadootjes multinationals #dividendbelasting zaterdagochtend 8 september van 08.00 – 12.00 uur #Alstaanwijermetzijntweeen!

2 min leestijd

(Door: Egbert Born, twitter foto kerkinactie)

Amsterdam, 8 september. Vrijdagavond heeft de rechtbank na acht rechtszaken besloten dat twee kinderen van 12 en 13 jaar, Lili & Howick na tien jaar verblijf in Nederland uitgezet gaan worden naar Armenië. Beschamend is dat de minister president in zijn wekelijkse persconferentie dezelfde middag meende een verband te moeten leggen met het begrip ‘economische vluchtelingen’. De organisator Egbert Born zegt: ‘In een zelfde week dat het kabinet kostte wat het kost het maatschappelijk verzet tegen de afschaffing van de #dividendbelasting wil doorzetten. Daarom organiseer ik zaterdagochtend van 08.00 tot 12.00 een demonstratie voor de vertrekhal van Schiphol. En roep alle Nederlanders er bij te zijn. We moeten af van het idee dat Nederland een BV is waar onze president en zijn partij vooral oog voor heeft.’

Al zijn we er met zijn tweeën! De maatschappelijke onrust is groot deze week. In een week dat minister Blok ter verantwoording in de Tweede Kamer werd geroepen over uitspraken gedaan op een bijeenkomst met 70 topdiplomaten. Op een vraag van een hoge UNHCR medewerker hoe we als Nederland de vreemdelingenhaat kunnen voorkomen antwoordde hij met een stortvloed aan beledigingen aan talloze landen en mensen die deel uit maken van onze samenleving. Maar deze week werd de minister gesteund door de hele coalitie door te zeggen dat ie er niks van gemeend had.

Op dezelfde dag was er een debat in de kamer over belastingontwijking, neemt het maatschappelijk verzet tegen de aangekondigde afschaffing van de #dividendbelasting toe met een oneindige reeks van tegenstanders, inclusief topeconomen, de Amerikaanse kamer van koophandel, etcetera. Politiemensen, verpleegkundigen en leraren krijgen te weinig geld. Maar multinationals krijgen twee miljard van dit kabinet waarin eigenlijk de president Mark Rutte de enige voorstander lijkt te zijn.

Dit land klopt niet meer. Daarom is verzet tegen de uitzetting van juist Lili & Howick nodig. Wij hebben een kabinet met een president nodig met een visie die verder reikt dan het steunen van multinationals terwijl de regeringspartijen alleen maar een schuin oog houden naar wat de partijen roepen die denken dat Nederland geen vreedzame samenleving is.

Kom allemaal op zaterdagochtend om 08.00 tot 12.00 uur naar Schiphol, met je stift en met je kartonnetje. Al staan we er met zijn tweeën!