Ga naar de inhoud

Ahold-top wijst vakbondseisen af ondanks stevige kritiek

Op de Ahold-aandeelhoudersvergadering van 17 april spraken vakbondsvertegenwoordigers uit Nederland en de VS over misstanden op de werkvloer. Het ging over onzekere contracten in Nederland (FNV BG) en over een anti-vakbondshouding (UFCW) en onderbetaling (CIW) in de VS. Ahold-voorzitter Dahan reageerde over het algemeen zeer bot, sarcastisch en afwijzend. Hij werd daarvoor bekritiseerd door diverse … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Op de Ahold-aandeelhoudersvergadering van 17 april spraken vakbondsvertegenwoordigers uit Nederland en de VS over misstanden op de werkvloer. Het ging over onzekere contracten in Nederland (FNV BG) en over een anti-vakbondshouding (UFCW) en onderbetaling (CIW) in de VS. Ahold-voorzitter Dahan reageerde over het algemeen zeer bot, sarcastisch en afwijzend. Hij werd daarvoor bekritiseerd door diverse aandeelhouders. Ondanks de verzoeken van de bonden was de Ahold-top niet van plan om oplossingen te zoeken (vanwege de internationale concurrentieverhoudingen).

Voor een uitgebreid verslag, met audio-bestanden, zie: “Jaarvergadering: Ahold-top wijst vakbondseisen af ondanks stevige kritiek op beleid” (Supermacht.nl)